Rüya Tabirleri

Rüyada Abdest Almak

Rüyada abdest olmak, hayra, sevince, şiddet müşküllerin halline, yeniden abdest aldığını bakmak rahmet üstüne rahmet demektir. Hastanın abdest alması şifa bulmasıdır. Soğuk bir yerde abdest olmak kaybettiği şeyi bulmasına, abdest alıp namaz kılmak hüzün ve üzüntüden kurtulmaya delalet eder.

Rüyada abdest, güzelliğin, temizliğin, iyiliğin, selametin ve huzurun anahtarı ve hataları temizleyen ibadetler anlamına gelir. Temizlik de imandandır bu yüzden abdest edinmek ferahlamaktır, birey hastaysa şifa bulur, günahkârsa pişmanlık eder, iyilik tarafı artar, her türlü saadete anlatım tarzı edilir. Abdest olmak ileri gelen kimselerin yanına ihtiyaçların karşılanmasına yorulmaktadır.

rüyada namaz abdesti almak

Bir kimse rüyada abdest alıp namaz kıldığını görse, hüzün ve endişe ve gamdan kurtulur. Sudan gayri bir şey ile abdest aldığını görmek, dindarlığa alamettir. Namaz için abdest aldığını bakmak, manevi olarak ve kutsiyettir. Allah (CC.)’in hıfz ve emanında bulunmasına muhabere eder, üzüntü ve kederden kurtulur.

Rüyada tüccar birinin abdestsiz namaz kıldığını görmesi, sermayesi olmadan mülk kazanacağına muhabere eder. Rüyada abdest alan birini görmek, Abdest alıp namaz kıldığını görebilen kişi üzüntü ve kederden kurtulur.

Rüyada süt ya da bal ile abdest almak, din hususunda selâmete delâlet eder. Abdest aldıktan sonra eliyle abdest suyundan içtiğini görmek, hayır ve hasenata, berekete, hastalıktan şifaya, korkudan imana delâlet eder.

İmam Nablusi’nin rüyada abdest almak yorumu

Nablusî demiştir oysa:- Rüyada tastamam abdest aldığını bakmak, tüm dinlerde güzelliğe, Allahu Teâlâ tarafından nail olunacak himayeye delâlet eder.”

İmam Nablusî buyuruyor ama:

– Rüyada abdesti var iken tekrar abdest aldığını görmek, rahmet üstüne rahmete, nimet üstüne nimete delâlet eder. Yeniden rüyada soğuk bir mahzende abdest aldığını ya da gusül yaptığını gören kimse, zarar ettiği şeyini bulur. Namaz kıldığını görse, hüzün ve üzüntüden halâs olur ve gamdan kurtulur.

Sıradaki Haber :  Rüyada Zabıta Kıyafeti Görmek

Rüyada bir arkadaşının başı üzerine abdest aldığını bakmak, arkadaşına mirasçı olacağına ve onun eşyasına malik bulunacağına delâlet eder. Tanıdığı bir kişinin kendisinin başı ucunda abdest aldığını bakmak ise, gam ve kedere düşmekle anlatım tarzı olunur.

Rüyada Abdest Almaya Çalışmak

Rüyada pak su ile abdest almaya hedeflemek amacına kavuşmaktır. Eğer abdest tamamlamazsa amacına kavuşamaz. Soğuk bir mahzende Abdest alan çalınan eşyasını bulur.

Rüyada abdest bozulması: Rüyada abdestin bozulması ise, bir dönem geçici sıkıntılar yaşayacağını belirtir. Malumdur ancak abdest, hataları temizleyen ibadetlerdendir.

Bir kimse defalarca abdest aldığını görse ”Abdest üzerine abdest Almak nurdur” hadisine binaen o kimsenin gönlünün aydınlığına dikkat çekici eder.

Rüyada abdest olmak Allah (CC) göre nail olunacak himayeye isaret eder.

Bazı tabirciler, rüyada abdest edinmek, rüya sahibinin yerine vereceği emanete ya da ödeyeceği borcuna veya oluşturacağı şahitliğe işaret eder, dediler.

Rüyada abdest aldığını bakmak ne çağrıda bulunmak?

Rüyada kendisiyle abdest alınması caiz olmayan öteki sıvılarla abdest aldığını görebilen kimsenin, borçlanmasına sinyâl eder.

Çöplükte ve deniz kenarında bir yerde abdest alsa, endişe, hüzün ve acıların gitmesine göze çarpan eder.

Rüyada abdest aldığını ve abdestini tamamladığını gören kimse kederli ise, Allah (CC.) onu bu üzüntüsünden kurtarır. Korkusu varsa, Allah (CC) onu korktuğu şeyden belirli eder, hasta ya da borçlu ise, Allah (CC) ona şifa verir. Borcunu ödemesine imkan nasip eder.

Rüyada abdestini tamamlayamadığını görebilen kimsenin, açlık ettiği şeyin tamamlanmamasına dikkat çekici eder. Rüyada sıcak su ile abdest aldığını gören kimseye, üzüntü, üzüntü ve hastalık isabet eder.

Hasta bir kimsenin rüyasında hoş bir abdest aldığını görmesi şifa bulacağına, borçlu bir kimsenin hoş bir abdest aldığını görmesi; borcunu ödeyeceğine, günahkar bir kimsenin güzel bir abdest aldığını görmesi; Allah’ın affına mazhar olacağına yorumlanır.

Sıradaki Haber :  Rüyada Abdest Alıp Hacca Gitmek

Rüyada abdest elde etmek için su bulmamak!

Bir kimsenin rüyasında abdest elde etmek istediği halde su bulamadığı görmesi; o kimsenin isteklerini gerçekleştirmek için çare bulamayacağına, rüyasında abdest alırken yetkisiz aldığını ve abdest azalarını yıkama sırasını ihlâl ettiğini görmesi; o kimsenin Allah’a aleyhinde yerine getirmekle sorumlu olduğu vazifelerinde tembellik ettiğine işaret eder.

Rüyada abdest suyundan içmek

Rüyanızda abdest aldıktan sonra elinizle abdest aldığınız sudan içtiğinizi görmeniz; hayır ve hasenata, berekete, hastalıktan şifa bulmaya ve korkudan belli olmaya yorumlanır.

İslami rüya tabirlerinde Rüyada abdest edinmek nedir?

İmam Cafer Vefalı (a.s): Rüyada abdest alırken bir kimsenin sizi seyretmesi; sizin vesilenizle birinin tövbe edeceğine yorumlanır.

Allame Meclisî: Abdest aldığınızı bakmak; insanların minnetinden güvende kalacağınıza yorumlanır. Hacetinizin minnetsizce reva olacağına anlatım tarzı edilir.

Müellif: Temiz ve berrak suyla abdest elde etmek; murada ermektir. Kirli kirli suyla suyla abdest edinmek; bunun aksine yorumlanır.

Kirmanî: Berrak suyla abdest edinmek; ağlamaklı biri için sevinmeye, nefret içinde olan için güvende kalmaya, borcu olan için borcunu ödemeye ve hasta biri için iyileşmeye işarettir.

Cabir Mağribî: Rüyada namaz için abdest aldığınızı, daha sonra da abdestin bozulmasını görmek; yapacağınız bir işte başarısız kalmamak için iyi bir uğraş vermeniz gerektiğine işarettir.

İbrahim el-Eş’as: Rüyanızda mükemmel bir abdest aldığınızı görmeniz; nefret edilen şey ve üzüntüden kurtulacağınıza, korktuğunuzdan belirlenmiş olacağınıza sinyâl eder.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu