Rüya Tabirleri

Rüyada Bacak Görmek

İnsanın ömrü ve geçim vasıtalarıdır. Bacaktakı alımlılık ve sağlamlı dünyayığının iyiliğine, ömrün bereketine, Kıllı ayak borçlanmaya, Çarpık üçgenin taban olmayan kenarı harama göz dikmeye,

Bacağın demirden olduğunu bakmak uzun ömre, ağaçtan olduğunu görmek az geçime ve tembellliğe, Bacağın cam, porselen ve diğer tez kırılan şeylerden meydana geldiğini bakmak ecelin yaklaşmakta olduğuna ya da dünyalıktan bir zarara,

İki bacağın kırılması dünyalığın gitmesine veya ayağı yerden kesecek gezi ya hut oluşturacağı hayra karşılıkilahi hoşnutluğa ermesine,

Tek bacakla yürümek ve tek bacağın kırılması malın yarısına gelecek zarara ya da ömrün yarısına gelmiş olmaya, Hoş but verilecek hediyenin makbul olmasına veya hoş bir hediye gelmesine,

Bacakların ecis bücüş olması ve birlirine dolaşması bıkkınlık ve korkuya, Bilinen bir kadının bacağını bakmak , sözkonusu kadınla ya da başka biriyle evlenmeye,

Kadının kendi bacağını açılmış görmesi daha iyi bir duruma gelmesine veya elde olanlardan daha şanslı bir şeye nail olmaya,

Kadının bacağında gördüğü kıllar onun dünyalığına gelecek zarara, ona yapılacak hileye veya uygun olmayan halden hidayete ermeye, Hayvan bacaklarının etli yerleri mülk ve ganimete, ince yerleri babasız malına delalet eder. (Ayrıca Bakınız; Uyluk.)

Hoş ve şekilli bacaklar görme sevinç ve arkadaş edineceğinizin habercisidir. Hastalıklı veya özürlü bacaklar, yoksulluk ve hayal kırıklığı demektir.

Güzel ve şekilli bacaklar, sevinç ve iyi arkadaşlar edinileceğinin işaretidir. Hastalıklı veya özürlü bacaklar fakirliğe ve düş kırıklığına işaret eder.

Bacak pak ve çıplak ise sıkıntıdan kurtulup, feraha çıkılacağına işarettir. Ayak benekli ve kıllıysa büyük bıkkınlık olarak yorumlanır.

Rüyada ayak görmek hayirli degildir. Hayatinizda istediginiz ve olmasini istek ettiginiz seylere katiyen kavusamayacaginiza, zayif ve kuru bacakli bir kimse görmek, fazla zayif ve kudretsiz bir duruma düseceginize de yorumlanir.

Sıradaki Haber :  Rüyada cacık görmek ne anlama gelir? Cacık görmek ne demek!

Ayak incinmesi hüzün ve üzüntüye, kendinizi kesik bacakli görmek neseye ve sevince, güzel bacaklariniz olup da dostlarinizin ve ailenizin etrafinda, eskisi gibi dolastiginizi bakmak, sevilmediginize isarettir. Rüyada ayak ve baldir bakmak; geçimini sağlama, meslek ve zorlama ile yorumlanir.

Cabir ül Magribî ye tarafından: erkegin ayak ve baldiri kadin ile, kadinin etap ve baldiri erkek ile kiyaslanir. Bacaginin baska bir bacakla dolastigini görmek ölüm alametidir.

Baldirin hoş oldugunu bakmak, mekruh ve fena bir is yapacagina kötüye işaret eder. Bacaginin bir madenden veya tahtadan oldugunu bakmak, geçimini sağlama hususunda bas vurdugu yerlerden eli bos dönecegine, bacaklarini egrilmis olarak görmek, malinin zarar olacagina, bacaklarini kalin ve kuvvetli görmek, basariya; bacaklarini titreyen görmek geçiminde aciz olduguna isarettir.

Es Salimî ye tarafından: Rüyada üçgenin taban olmayan kenarı bakmak yolculuga yorumlanir. Rüyasinda bacaklarinin agridigini bakmak,düsündügü yolculuga çikamayacagina ,bacaklarinda kirik oldugunu bakmak çikacagi yolculuktan geç dönecegine isarettir.

Bir bacaginin kesilmiş oldugunu bakmak, bir yolcu bekliyorsa gelmeyecegine ya da geç gelecegine; iki bacagini indirimli görmek beklediginin öldügüne; koltuk degnegi ile yürüdügünü ama bacaklarinin titredigini bakmak, hastalanacagina; bacaklari üstüne bir sargi sardigini görmek, uzaktan bir yerden bir haber alacagina ve bir yolcusunun gelecegine delalet eder.

Bir baska rivayete görede: Bir kimse rüyada bir kadinin bacagini görse ve daha sonra da onu tanisa, o kimse gördügü kadinla ya da baska bir kadinla evlenir.

Rüyada bacaginin açildigini gören kadin, bulundugu durumdan daha iyi bir duruma, ve elinde yer alan seyden daha hayirlisina kavusur. Rüyada bacaklarinin çok killi olduklarini görebilen kimse, çokça borçlanir ve ölümü de hapiste olur. Rüyada bacaginin egri oldugunu görmek, rüya sahibinin zina etmesine isaret eder.

Sıradaki Haber :  Rüyada Gambot Görmek

Rüyada bacaginda noksanlik gören sahsin güvendigi malinda meydana gelecek noksanliga isaret eder. Bazen de bu noksanlik o sahsin ömründe olur. Rüyada tek ayagi üzerinde yürüdügünü görebilen kimsenin, malinin yarisi gider. Iki bacaginin da kirildigini görebilen kimsenin tüm finansal gider.

Ara Sıra de bu rüya, o kimsenin ölecegine isaret eder. Bir sahsin rüyada bacaklarinin güzel ve etli oldugunu görmesi, o sahsin hediye olarak birisine gönderecegi veya bir baskasinin kendisine gönderecegi seyin iyiligine isaret eder.

Kadin rüyada bacaklari üzerinde sik ve kalin killar görmesi, onun perisan olacagina, kocasi veya mülkü hakkinda, kendisine yapilacak hileye isaret eder.

Ara Sıra de bu rüya sirlarin açiga çikmasina ve fena düsüncelerden sonradan hidayete kavusmasina isaret eder. Rüyada bacaklarin açilmasi. rüya sahibinin namazini terk etmesine ve azizken zelil olmaya isaret eder.

Bir baska rivayete görede ;Rüyada görülen bacaklar, insanin ömrü ve geçiminde istinat edecegi yerdir. Rüyada baldinnin demirden oldugunu gören kimsenin, ömrü uzun olur.Bacaklarinin camdan oldugunu görebilen kimsenin, eceli yaklasir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu