Rüya Tabirleri

Rüyada cadde görmek nedir?

Rüyada ana sokak görmek; doğrulukla cümle parçası olunur. Rüyada büyük sokak üzerinde yürüdüğünü bakmak, dürüst yolda olduğunu gösterir. Bir caddede yürümek sorunların üstesinden gelerek mutlu olacağınıza yorumlanır. Caddeden ayrılmak içinde bulunduğunuz şiddet durumları atlatacağınız anlamına kazanç. Rüyada caddede yürüdüğünü bakmak, rızık için çalışmaya ve gayret göstermeye delâlet eder.

Rüyada sokak bakmak, doğruluk anlamına gelmektedir. İşlek cadde üzerinde yürüdüğünüzü bakmak, içten yolda olduğunuza ve herkesin sizi iyi bir birey olarak tanıdığına işarettir. Cadde üstünde bu vesileyle bir çıkmaz sokağa saptığınızı bakmak, bazı dolaylı isler yapmayı düşündüğünüze, çıkmaz sokaktan çıkmayıp geri döndüğünüzü bakmak, düşüncenizi uygulayamayacağınıza kötüye işaret eder.

Bir caddede yürürken bir arkadaşınıza rastlayıp, onunla kol kola birlikte yürüdüğünüzü bakmak, bir meslek için veya ticaret maksadı ile birileriyle karşılıklı olacağınıza delildir. Caddede tanımadığınız birisi ile herhangi bir iş hususunda tartıştığınızı bakmak kısa bir rahatsızlık geçirerek bir müddet için isinize devam edemeyeceğinize yorumlanır.

îbn-i Sirin’e kadar; Rüyada cadde görmek dürüstlükle yorumlanır. Rüyada geniş bir caddede yürüdüğünü bakmak iş arkadaşları aralarında iyi ve mert kişi olarak tanındığına; caddede kaybolduğunu görmek bir isten dolayı başına bir dert açılacağına; caddede yürürken birdenbire bire caddenin daraldığını ve hemen hemen ufak bir sokağa dönüştüğünü bakmak ömrünün kısalığına; yürüdüğü caddenin pat diye gereğinden artı aydınlandığını görmek ibadetinin ve zekâtının Allah (C.C.) Teâlâ katında makbul olduğuna işarettir. Bir diğer rivayete tarafından de: Rüyada cadde bakmak, doğrulukla cümle parçası olunur. Bir sokak üzerinde yürüdüğünü görmek, dürüst yolda olduğunu gösterir.

Rüyada caddelerin sulandığını görmesi, cadde arındırmak, cadde süpürmek bereket, bereket ve feraha işarettir. Topluluk bir cadde pak bir yaşayış ve hoş bir geçimini sağlama ile tâbir olunur. Rüyada görülen caddeler, sanatça bir takım iş ve yollara da âlemettir. Rüyada caddede dolaşan birini görmek, hayır ve iyilik yapan, şer ve kötülükten sakınan ve insanları sakındıran birine delâlet eder. Bazende rüyada caddede yürüdüğünü görmek, oğlan ile tâbir olunur. Cadedede bağıran birini görmek, o senenin bereketli olacağının işaretidir.

Sıradaki Haber :  Rüyada Gardiyan Görmek

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu