Rüya Tabirleri

Rüyada Cebrail (A.S) Görmek

Cebrail, meleklerin sultanı ve Peygamberlere vahiy getiren bir melek. bu nedenle rüyada Cebrail (a.s) bakmak, asalet ve izzete, kuvvet ve müjdeye delâlettir. Tekrar bir kimsenin Hazret-i Cebrail’i keyifli olarak kendisine müjde verir ve tavsiye eder bir halde görmesi, asalet, izzet ve kuvvete işarettir.

Bu rüyayı gören, hasta ise şifa bulacağına, korkuyorsa korkudan belirli olacağına, üzüntülü ise üzüntü ve gamdan kurtulacak demektir. Rüyada Cebrail (a.s) görmek, şehitlik ile de tâbir edilir. Bir kimsenin Cebrail (a.s) dan yiyecek bir şey aldığını görmesi, o kişinin cennet ehlinden biri olacağına alâmettir. Yine rüyada, Hazret-i Cibril’i kendisine selâm verir halde bakmak, rüya sahibinin kadri ulu, medhe lâyık bir âlim olacağına delâlet eder.

Nablusî demiştir oysa:
– Rüyada Cebrail (a.s) ‘i görmek, rüya sahibinin ne değin uzun ömürlü olursa olsun, sonunda şehid olarak öleceğine delâlet eder. Cebrail (a.s)’dan yiyecek bir şey aldığını bakmak cennet ehlinden edinmek ile tâbir edilir.

Bazı kere de Cebrail (a.s)’ı bakmak, harekâta, cihada ve düşman üstüne başarı ve galebeye delâlet eder. Tekrar o büyük meleği bakmak, şer’i ilimlere, astronomi ilmine ve bunlardan diğer ilimlere muttali olmaya işarettir. Rüyada kendisini Cebrail (a.s)’ın suretinde görmek, kerem, cömertlik, hayır ve bolluk ile tâbir olunur.

Vahiy meleğini görmek sonunda şehid olarak ölmeye, bu dünyada izzet, asalet ve yüceliğe ermeye, kesin ve güvenilir olmaya, dürüst söylemeye, Onu görmek astronomi, din ve dünyanın öteki ilimlerine, Onu kederli bakmak zor ve azaba kötüye işaret eder.

Cebrail (A.S.) i sen olarak kendisine bir nasihate yahut vasiyete yoksa da müjdeye ait söz söylediğini görse o kimse, asalet ve izzete, zorlama müjdeye işarettir. Eğer o kimse mazlum ise takviye edilir, hasta ise şifa bulur, korkuyorsa korkusundan belirlenmiş olur. Eğer kederli ise üzüntüden kurtulur. Hac etmemiş ise haccetmek nasip olur. Rüyada Cebrail (A.S.) i bakmak, şehit olarak ölmesine delildir. Cebrail (A.S.) dan gıda bir şey almak, o kimsenin cennet ehlinden olmasına işarettir.

Bir kimse rüyada Cebrail ve Mikail (A.S.) a düşmanlık yaptığını görse, o kimsenin görünüm ve fikri Yahudilerin manzara ve fikrine uygun bulunmasına ve Allah Teâlâ Hazretlerinin emrine karşı taraf olan isleri yapmasına işarettir.

Sıradaki Haber :  Rüyada Abraş Görmek

Cebrail (A.S.) i görmek, ilimlere muttali olmaya işarettir. Bir kimse Cebrail (A.S.) i karamsar olarak görse o kimseye güç ve cefa isabet eder. Cebrail (A.S.) in kendisine selam verdiğini gören kimse kadri yüce, övgüye değerinde büyük bir âlim olur ve arkadaşları aralarında saygı görür.

Cebrail (A.S.) i görmek, ilme, sırları sahibine bildirmeye, ölüme yaklaşmış olan kimsenin halen kendisine yaşam bulunduğuna işarettir. Cebrail (A.S.) i görmek, ara sıra de nakil ve düşman üzerine Nusret ve galebeye işarettir. . Cebrail (A.S.) suretine girdiğini gören kimse, cömert, hayır ve bereketi çok olur.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu