Rüya Tabirleri

Rüyada Cebrail (A.S) ile Konuşmak Görmek

Rüyada Cebrail (A.S) ile konuşmak,Yüce Allah’ın inayetiyle kurtuluşa delalettir. İzzet, yüce makam, haysiyet, devlet, yücelik, başarı, soylu davranış ve kerem. demektir. Rüyada Cebrail Aleyhisselamla neşelendirici olarak kendisine bir vasiyete yoksa da müjdeye ait laf söylediğini görse o kimse, itibar ve izzete, zorlama ve müjdeye kavuşur. Eğer o kimse mazlum ise takviye edilir, hasta ise şifa bulur, korkuyorsa korkusundan kesin olur. Eğer karamsar ise üzüntüden kurtulur. Hac etmemiş ise haccetmek nasip olur. Cebrail (A.S.) suretine girdiğini görebilen kimsenin hayır ve bereketi fazla olur.

Cebrail (a.s.)’in kendisine selamlama verdiğini gören kimse kadri ulu, övgüye değer büyük bir alim olur ve arkadaşları arasında hürmet görür. Cebrail (a,s.)’i görmek, ilme, sırları sahibine bildirmeye, ölüme yaklaşmış olan kimsenin halen kendisine hayat bulunduğuna işarettir. Cebrail (a.s.)’i görmek, ara sıra de nakil ve düşman üzerine Nusret ve galebeyle işarettir.

Rüyada Cebrail (A.S) kendisine selâm verdiğini görmek, Allah Teâlâ’nın, basiret ve kavrayış ihsan edeceğine işarettir. Rüyada Cebrail (a.s)’ın kendisiyle konuştuğunu ve kendisine bir şey verdiğini bakmak, nimete, sevince, rahmete erişmeye ve cennete girmeye delâlet eder. Rüyada Cebrail (a.s) ile konuşmak zorluktan genişliğe, fakirlikten zenginliğe ve ulvi mertebeye delâlet eder.

Bir kimsenin rüyada meleklerin yeryüzüne indiklerini ve hayır ve müjdeli sözler söylediklerini görmesi, dünyada sevince erişmeye işarettir. Rüyada meleklerin kendisi için istiğfar ettiklerini ve mağfiret başvurusunda bulunduklarını görmek, din ve gidişatın güzelliğine, fazla mala, hayır ve berekete kötüye işaret eder.

Sıradaki Haber :  Rüyada Dadı görmek! Rüyada dadı olmak! Rüyada dadı olduğunu görmek

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu