Rüya Tabirleri

Rüyada hacca gitmek ne demektir?

Rüyada hacca gitmek şanslı rüyalardandır. Rüyada hacca gittiğini görmek hayırla yorumlanmaktadır. İbn-i Sîrîn’e tarafından hacca gittiğinizi bakmak; Bu rüya Allah’ın izniyle hacca gideceğinizin işaretidir.

Ayrıca hacca gitmek; dinde olgunluk, işte çekicilik ve kudrette celal demektir.

Yanında hacla ilgili bir şey olduğunu görmek, hayır ve hasenatta bulunacağına kötüye işaret eder. Hacca gideceğini görmek emniyet, selamet, hak, hac ve refah olarak sözcük grubu edilir.

Rüyada kendisini hac yolunda bakmak, dünya ve öbür dünya islerinden istediği şeylere kavuşacağına delalet eder.

Rüyada hacca gitmek için bavul aranje etmek: Borçlu biri için borcunu ödemeye, hasta biri için şifa bulup iyileşmeye yorumlanır. Dehşet içindeyseniz korkudan güvende olacaksınız. Seferde olan biri bu rüyayı görürse sağ salim evine döner.

İmam Cafer Vefalı (a.s) hacca gitmeyi 7 şekilde sözcük grubu etmiştir.

Evlenmekİlim ehliyle birlikte olmak.Cariye satın almakDevlet erkânı ziyaretiHayır işler için çaba sarf etmekİnsanlara iyilik etmekSevap işlemek

Rüyada hacca gitmek isteyip gidememek; ömrünüzün uzayacağına ve işinizin düzene girip daha fazla para kazanacağınıza işarettir.

Rüyada yayalara ait olarak hacca gittiğini görmek, keffâret verece bir yemine işaret eder. Bu rüya rızık ve ganimet olarak ta tâbir edilir.

Sapık birinin rüyada hacca gittiğini görmesi, bu insanın pişmanlık edip hidayete ereceğine ve Rabbi’nin onu mağfiretine mazhar buyuracağına delalettir.

Abdulgani Nablusi ye kadar: Hz. İbrahim (AS) makamında namaz kıldığını gören şeriata uymuş olur. Mümin bir erkek olup, hacca gitmeye nail olur. Hz. İbrahim’in makamına giren, her türlü korkudan belirlenmiş olur ve büyük bir makama ulaşır.

Rüyada otobüsle hacca gitmek, borçlu için borçtan kurtulmaya, hasta için şifaya, öğrenci için murada ermeye yorulur.

Emin bir alan olan Kabe’ye giren bütün korkulardan belli olur. Talebe olan bir kimsenin hacca gittiğni görmesi, muradının hâsıl olacağına işarettir. Bekâr bir kimsenin hacca gittiğini görmesi , evlenmek ile tâbir olunur.

Sıradaki Haber :  Rüyada Fakir Görmek

Rüyada hacca yolculuk ettiğini bakmak ve hac farizasını yerine getirdiğini bakmak büyük sevaptır. Bu rüya dinde güzellik ve büyük sevaba, borçtan kurtulmaya, korkudan belirlenmiş olmaya, ve Müslümanlara verilecek emanetlere dikkat çekici eder.

Rüyasında kendisini müzdelife de görmek, emniyete ve Allah (C.C.) Hazretlerine sığınmaya ve hidayete işarettir. Üzerinde borç varsa ödeyeceğine delildir.

Herhangi bir sebepten nedeniyle çalıştığı işinden çıkarılan biri, rüyada hacca gitmek için yola çıktığını görse, bu rüya, onun bitmiş işine döneceğine yorumlanır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu