Rüya Tabirleri

Rüyada ibadet etmek, ibadet yapmak nedir?

Rüyada, şartlarına uygun şekilde dini vecibelerinden birini yoksa birkaçını yaptığını bakmak dünya ve ahiret hayırlarının meydana gelmesine, güzergah doğruluğuna ve iç huzuruna, Uygun Olmayan ortamda yoksa noksan bir şekilde ibadet etiğini bakmak noksanlığa ve kusurllu durumlara, dinen caiz olmayan bir şekilde ibadet ettiğini görmek sapıklık ve hüsrana, İslamın emrettiği ve hoş gördüğü her değişiklik farz, vacip ve beyhude ibadetler müjdeye, kurtuluşa, Allah Teala dan gelecek yardım ve ihsana kötüye işaret eder.

İbadet rüyaları daima çok iyiye yorulur. Kişi dertlerinden, sıkıntılarından kurtulur. Bu rüyalar tekrar tekrar iyiye yorulur. İbadet ettiğini görebilen kimse dertlerinden, sıkıntılarından sıyrılır. Eskisinden çok daha iyi konuma gelirler.

Rüyada Cenâb-ı Hakka ibadet ettiğini bakmak, dünya ve âhiret hayırlarının husulüne delâlet eder. Rüyada Allahü Teâlâ’yı tesbih ettiğini ve onun kutsal ismini andığını bakmak, hüzünden feraha, gam ve kederden kurtuluşa ve günahlardan arınmaya delâlet eder.

Cafer-i Sâdık (r.a) demiştir ki: İbadet rüyası beş şekilde yorumlanır.

Allahü Teâlâ’ya yakınlık,Yolun en güzeline antre,Müjde,Düşmana karşı başarı,Kurtuluş ve selâmet.

Bir kimsenin rüyada namazı bitirip Allahü Teâlâ hazretlerine istiğfar ederek yüzünü kıbleye döndüğünü görmesi, dualarının kabul edileceğine ve mânavî makamının yüksekliğine delâlet eder.

Rüyada ”Sübhanallah, sübhanallah” diyerek Rabbini zikrettiğini görmek, hiç ümit etmediği cihetten hüznün ve kederin gitmesine işarettir.

Rüyada Allah azze ve celle hazretlerine hamd ettiğini bakmak, dinde hidayet ve nura nailiyete alâmettir. Yine Yüce Allah’a şükür ettiğini müşahede etmek, kuvvete, çok nimete ve ehilse bir şehre vali olmaya muhabere eder.

Sıradaki Haber :  Rüyada Eğe kemikleri Görmek

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu