Rüya Tabirleri

Rüyada Kabeyi Görmek

Rüyada Kabeyi görmek, diğer rüyalarda görüldüğü gibi değişik manaları bulunuyor. Rüyada kabe görmek ara sıra namaza göze çarpan sayılır. Çünkü namaz kılanların kıblesidir. Ara Sıra da Kabe cennete çağrışım yapar. Çünkü Allah’ın evidir. Keza Kabe mevsim, cemaat ve yüksek makamlar anlamına da gelmektedir.

Rüyada Kabeyi bakmak, şerlerden sakınmaya, şanslı amellere, evlenmeye, emniyet ve güvene dikkat çekici eder.

Bir kimse rüyada Kâbeyi görse, rüya sahibinin uğurlu bir iş yapacağına göze çarpan sayılır. ya da o kişinin işlemeyi arzuladığı kötü bir işten sakınılacağına yorumlanır. Rüyada Kâbeye girdiğini bakmak ise, rüyayı görenin yüksek bir zat tarafından karşılanacağına hükmedilir.

Rüyada Kabeyi Bakmak Anlamı ve Yorumu

Bir kimse rüyada kabe de olduğunu ve kıblenin duvarlarından birinin yıkıldığını göres, bir devlet büyüğünün öleceğine yorumlanır. Rüyada, Kâbe’ye varıp orada hac ile ilgili bir şey yaptığını görmek, rüya sahibinin dinine fazla alt olduğuna işaret sayılır. Kabe’de namaz kıldığını bakmak ise, o kişinin her isteğinin kabul edileceğine işarettir.

Kabe; Şerlerden sakınmaya, uğurlu amellere, evlenmeye, güvenlik ve güvene, hacca gitmeye, Kur’an ve sünnete; kendisine uyularak hidayet bulunan salih ebeveyne, hakiki bilgin, evliya ve mürşide yahut cennete, Rüyada Kabe de namaz kılmak yönetimden iyilik görmeye, düşmanın şerrinden kesin olmaya, Kabe’ye bakmak esenlik ve huzura işarettir.

Rüyada kabeyi görmek, hacca gitmeye, Kur’an ve Sünnet’e, kendilerine uyularak hidayet üzere olunan salih ebeveyne sinyâl eder.

Bir kimse rüyada Haca gitmiş olduğunu ve orada öldüğünü görse, rüya sahibinin şehid olacağına hükmedilir. Şayet bir kimse rüyada meleklerin, gökten inip Kâbe’yi temelinden kaldırıp diğer bir yere koyduklarını görse, o yerde bir felaketin veya bir fitnenin çıkacağına sinyâl sayılır.

Rüyada kabe bakmak, mevsimlere, kentin geniş cadde ve caddelerine, birliktelikleri hayır üzere olan topluluklara sinyâl eder.

Sıradaki Haber :  Rüyada Babayla Kavga Etmek

Bir kimse rüyada, Kâbe’nin üzerine çıktığını ve orada namaz kıldığını görse, rüya sahibinin dininden çıkıp günahkâr olacağına dikkat çekici sayılır. Olur Ya Hatmi Şerife girdiğini ve orada namaz kıldığını görürse, rüyayı görenin her isteğinin Ulu Allah tarafından kabul edileceğine hükmedilir.

Kabe, cennete de muhabere eder. Rüyada Kabeyi bakmak, ilmiyle amel eden reel âlime, evliyaya ve kâmil bir mürşide işaret eder.

Rüyada Kabe Bakmak ile ilgili yapılan İslami tabirler

Bir kimse rüyada Kâbe’yi ziyarette bulunduğunu ve orada abdest bozduğunu görse, rüya sahibinin yahut ailesinin büyük bir felâketle karşı karşıya geleceğine sinyâl sayılır.

Rüyada Kabeyi kendi evinde olduğunu bakmak, rüya sahibinin defalarca rahat ve rahatlık içinde bir ömür süreceğine yorumlanır. Belki Kâbe’nin biçiminde fena bir değişim olduğunu görse, rüya sahibinin hayrına yorumlanmaz.

Bir kimse rüyada Kâbe’ye yönelmiş olduğunu görse, rüyayı görenin din ve dünyasını ıslâh edecek bir şeye yöneleceğine, çevresinde hayırla anılacağına işaret sayılır. Belki rüyada Kâbe’yi kirli olduğunu görürse, rüya sahibinin fena işlere bulaşacağına işarettir.

Kâbe’de namaz kılmak, devlet yönetiminden iyilik görmeye, düşmanın şerrinden emin olmaya işarettir.

Kâbe’ye görmek, esenlik ve huzura işarettir.

Rüyada Kâbe’nin bir duvarının yıkıldığını görmek, dinî bir önderin vefatına işarettir.

Rüyada Kabeyi adabına uygun bir şekilde tavaf ettiğini bakmak, farz ibadetleri hakkıyla yerine getirmeye, sözünü tutmaya dikkat çekici eder.

Kâbe’de hatalı ve uygunsuz bir iş yaptığını bakmak, sünnete aykırı hareket etmeye işarettir.

Rüyada Kâbe’nin kendi evine ya da diğer yere geldiğini görmek, o ev ve yer için kesintisiz itibara, şeref ve devlete işarettir.

Kâbe’nin mahvolmuş olduğunu görmek, namazı terk etmeye, namazları özensizce kılmaya, tadil-i erkânı (namazın nezaket ve kurallarını) ihmalkârlık etmeye işarettir.

Sıradaki Haber :  Rüyada Sad Süresi Görmek

Rüyada Kâbe’ye dürüst yöneldiğini bakmak, din ve dünyasını ıslah etmeye, hayra ve esenliğe ulaşmaya işarettir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu