Rüya Tabirleri

Rüyada Kabir Görmek

Rüyada kabir, hapishaneyle ifade olunur. Rüyada bir mezarlikta bulundugunu bakmak, bir suçtan dolayi aranmak ta olduguna; bir mezarlikta bir cenazenin gömüldügünü görmek, bir suçtan dolayi tutuklandigi yerden terhis edilecegine delalettir.

Büyük bir mezarin üzerinde ayakta durdugu ve mezar tasinda ancak yazilan okudugunu bakmak, bir büyük günah isledigine isaret tir. Büyük bir alanda baska mezarlar olmadigi halde, kendisinin orada bir kabir kazdigini görmesi, ecelinin yakin olduguna kanıt dir.

Rüyada bir mezar satin alarak, ölmeden Önce kendi mezarini yaptirip üzerine adini yazdirdigini bakmak, tanidigi bir kadinin evlenecegine delalet eder.

Rüyada bir kabri bir mezarliktan alip baska bir mezarliga naklettirdigini görmek, kendisinin ya da ço cuklarini o mahallede bir konut yaptiracaklarina delalet eder. Kendi evinin çatisinda bir mezar kazmak, ömrünün uzunluguna isarettir.

Bazi yorumculara kadar kabir, evle ifade olunur. Rüyasinda bir kabirde yatip kalktigim, orayi kendisine ev olarak kullandigini görmek, fakirlesmege isarettir.

Rüyasinda aile halkindan birisine ya da kendisine bir mezar kazdigini ya da kazdirdigini bakmak, o sehirde kendisi ve ailesi için bir ev yaptiracagina veya satin alacagina delalet eder.

Bir kimse nin rüyasinda aile kabristaninda oldugunu ve orada ailesine ait mezarlari onardigini. topraklarini düzelttigini görmesi, ömrünün saglikli ve uzun olarak geçecegine delildir.

Rüyasinda aile mezarliginda oldugunu ve mezarlarin üzerine çiçek dikip suladigini görmek bir çocugu olacagina; kabir taçlari üzerinde kuslarin su içmesi için yapilan ufak oyuklardan kusla rin su içmek için geldiklerim, fakat kaplarin içinde su bulunmadi gi için içemediklerini bakmak, onlar için dua etmek gerektigine kötüye işaret eder.

Rüyasinda ölmedigi halde gömüldügünü görmek, kedere ve sikintiya isarettir. Kefenli bir halde bir mezarda yattigini bakmak, bir kadinla nikahlanmasina isarettir.

Rüyasinda bir mezari aç mak için topraklari kürekle kaldirdigini bakmak, o ölünün hayatta iken yaptigi isi yapmaya çalisacagina isarettir. Eger ölü, hayatta iken bir alim ise o kimse de alim, eger varlıklı ise zengin olur.

Kazdigi mezarda ölüyü görüp de onun sag oldugunu iyi anlamak kazandigi malin haram olduguna ve edindigi bilginin de dogru oldu guna delildir. Ölü bir insani mezarinda ölü görmek, muradina ermekle yorumlanir.

Sıradaki Haber :  Rüyada Ramazan ayı Görmek

Rüyada bir mezarlikta ölülerin kabirlerinden çiktiklarini görmek, eger mevsim kurak geçiyorsa. havanin uygun bir sekilde yagmurlu açacagina ve o yil hububatin bollasacagina Isarettir.

Kirmani ye göre; rüyasinda kendisi için veyahut baska biri için bir mezar kazildigini ya da kazdigini görebilen, oturdugu yerde bir ev yaptirir. Bir mezari öptügünü görenin, ömrü uzun ve sagligi de vamli olur.

Ölmezden evvel mezara gömüldügünü gören, hapishaneye girer yahut islerinde güçlük çeker. Bir mezarda ölü gibi gömülüp fakat üzeri örtülmemis oldugunu görebilen, kadin ise evlenir, erkekse hapse girer.

Mezarlar arasinda dolastigini ve açik mezarlara girip çiktigini gören, fena insanlarin evlerine girer, yahut zindana atilir. Adim, künyesin!, kisiligini bildigi bir erkegin mezarini kazdigini ve gömülü olan adama ulastigini gören, o kisinin bulun dugu meslege girer.

Bir kisinin bir kabre indigini ve sonradan çikip rü ya sahibini oradan kovdugunu gören, bir tutsak tarafindan bir suçla suçlanir. Bir kapali mezari kazip içinden yasayan bir adam çiktigini görebilen, sevince ulasir.

Ebu Sait El Vaaz e tarafından; rüyada birinin kendisini bir mezara soktugunu görebilen o kisi tarafindan bir tehlikeye atilir. Rüyada bir mezara konuldugunu gören, bir ev satin alir.

Mezarda üstüne top rak örtüldügünü gören, mal sahibi olur. Mezarlikta toprak kazdigini görebilen, çok yasar. Bir bilinmeyen yerde, birçok mezarlar görmek bir takim fena insanlara kötüye işaret eder. Taninmis kabir, Allah in emriyle cümle parçası olunur.

Mezarin üstünde yesillik bakmak, mezar sahibinin rahmette olduguna isarettir. Mezarliga gitgide artarak ibret aldigini gören, islerinde insafla hareket eder, Mezara giripte, taninmis bir adamin kabrinin kendi evine dönüstügünü görebilen, mezar sahibinin akrabasindan biri ile evlenir.

Varlıklı bir adamin mezari üstünde ayakta durdugunu gören, dünyaliga ulasir. Bir mezarlikta mezarlar arasinda dolasip bunlara selam verdigini görebilen iflas ederek dilenir.

Sıradaki Haber :  Rüyada Istakoz Görmek

Bazi tabircilere göre; bir mezarda oldugunu ve üzerinde bir sey yazili bulundugunu görebilen, hapse girer ve hapisten çikamaz. Kendisini mezarda görmesi, sikintida olmaktir.

Ibni Sirin e kadar; rüyasinda mezara konuldugunu görebilen sikintiya düser. Üzeri örtülü olmayarak mezarda oldugunu görebilen, uzun bir yolculuga çikar ve hayir ve menfaatle geri döner. Kendi mezari üzerinde ayakta durup, kendisine baktigini gören, günahlarindan kurtulur.

Bir mezarda olup Münkir ve Nekir tarafindan su al soruldugunu görebilen bir meseleden dolayi mahkemeye düser. Onlara dogru yanıt verdigini gören, kendinden sorulan meseleden emin olur. Eger cevapta yanilirsa, fenadir. Mezardan çikarildigim, tekrar mezara konuldugunu gören, devlet baskanindan hayir görür. Ve sonra hapsedilir.

Bu anlatım tarzı devlet memuru olanlar yargı kindadir, Onlardan gayri olan rüya sahibi, kendi makam ve miktarina göre evvela hayra, sonradan zarara ugrar. Rüyada mezar bakmak, hapse; cezaevi de kabre isarettir.

Rüyada bir mezar yaptigini görebilen kimse, bir konut tamir eder. Cenaze görmeksizin kabre girdigini görebilen kimse, bir ölünün veresesi tarafindan satilan bir evi safin alir.

Bekar olan bir kimse rüyada kabristan kazdigini görse, hile ile bir kadinla evlenilir.

Rüyada bir kabir üstünde ayakta durdugunu görür kimse büyük bir günah isler. Bir kimsenin rüyada duvar olmayan bir yerde kazdigi mezar, ahiret evidir. Eger kazdigi o eve girerse o kimsenin ecelinin yakin olmasina isarettir.

Eger o kabire girmezse, bu rüyanin sahibin bir zarari yoktur. Rüyada bir kabir satin alarak içine görmedigini görebilen kimse, bir kadina nik&ahla malik olur.

Bir kimse, rüyada bir kabrin bir yerden i diger bir yere gittigini görse, mezar sahibinin evlat ve torunlarindan birisinin orada bir ev yapmasina isarettir. Taninan kabirler, hakkin emrine; bilinmez kabirler de münafik bir kavme isarettir. Rüyada dam üstünde bir mezar kazdigini gören kimsenin, ömrü uzun olur. Rüyada kabirleri ziyaret eden kimse hapishaneyi ziyaret eder.

Rüyada kabirler üzerine yagmur yagmasi. Allah (C.C.) in rahmetinin tecelli ettigine isarettir. Rüyada bir mezar yaptigini görebilen kimse, evlenir. Rüyada bir kabri ikâmetgâh yaptigini görebilen kimse, orada ikamet etmesine isarettir.

Sıradaki Haber :  Rüyada Fare Eve Girmesi Görmek

Kabirler. uzakta yolculuklara, endişe, üzüntü, dehşet yer. zevce ve hapishanelere isarettir. Rüyada kendisi ya da baska biri için bir sehirde bir kabir kazdigini ya da kendisi için bir kabir kazildigini görebilen kimse, o sehirde bir yapı yapar ya da o sehirde ikamet eder.

Bir kimse rüyada bir kabrin gedik ve açik yerlerini adamakıllı kapadigini görse, o kimsenin ömrü uzun ve her zaman sihhatte olur. Rüyada ölmeden kabre defnedildigini görebilen kimseye. üzüntü ve keder erisir. Veya islerinde sikintiya düser. Yoksa hapsedilir.

Dikilmis bir kefenle beraber bir kabir içinde defnedilmis oldugunu görebilen kimse, bir kadinla nikahlanir. Rüyada bir ölünün kabrini açtigini görebilen kimse, o ölünün yol ve meslegini talep ve onun yoluna adaptasyon arzusunda bulunur. Eger O ölü bilimse o kimseye ilim ve hikmet erisir.

Eger zengin ise o kimseye mal ve zenginlik erisir. Eger kabrinde ölüye rastlasa ve onun diri oldugunu görse, o kimseye erisecek malin haram olduguna ve isabet edecek ilim ve hikmetin de dogru olduguna isarettir. ölmüs bir insani kabirde ölü olarak bulan kimse niyet ve muradina erisemez.

Rüyada Resülullahin (S.A.V.) kabri seriflerini açtigini görebilen kimse, Resulullahin (S.A.V.) unutulmus olan bir sünnetini ihya eder. Fakat Resulullahin (S..A.V.) kemiklerine kavusuncaya dek açsa ve onlari kiracak olsa bu halde o kimse o sünneti açarken bid beygir ve sapikliga düser.

Tanimadigi ölülerin kabirlerinden siçrayip kalktiklarini ve evlerine dogru gittiklerini görse, rüya sahibinin oturdugu sehir halkindan serli kimselerin Müslüman olmasina isarettir.

Rüyada bir kafirin veya bid beygir ehli bir kimsenin ve zimmilerden birisinin kabrini açtigini gören kimse, sapikliklarin yollarinda gitmeyi istek eder. Ya Da aldatma ile haram mala karisir.

Eger kabri açtiginda murdar ve kirli kokulu bir seye yoksa siyah bir çamura veya oldukça çok insan pisligine rastlasa, o kimsenin bozuk ve afacan bir arzusuna kavusmasina isarettir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu