Rüya Tabirleri

Rüyada Mahkum Görmek

Rüyada hükümlü bakmak, başını dinlemeye, uzun ömre ve tanıdıklarla bir araya gelmeye işarettir. Rüyada mahkum elde etmek ise bekar için evlenmeye işarettir.

Kadının kendini mahkum görmesi, evlenmesine muhabere eder. Rüyada mahkum gören kimse kötü haberler alacak demektir. Eğer kendinizi mahkum olmuş gördüyseniz, özel hayatınızda yaşamınızda bazı sorunlar ve üzüntülerle karşılaşacağınız anlamına da gelmektedir.

İslami rüya tabirlerinde rüyada mahkum bakmak hürriyete yorumlanır. Bir kimsenin rüyasında hükümlü edildiğini görmesi; o kimsenin sevmediği bir işi bırakacağına işarettir. Kişinin rüyasında bir mahkumu hür bıraktığını görmesi; o kimsenin sevdiği bir işle meşgul olacağına delaletle sözcük grubu olunur.

Rüyada hükümlü olmak, endişe ve kedere, önemli birinin adalet yolunu bulmasına vesile olmaya, evden bir vakit uzaklaşmaya işarettir.

İmam-ı Nablusî’nin yorumuna göre: Kişinin hükümlü olduğunu görmesi; üzüntü, bıkkınlık ve darlık ile yorumlanır. Bazı kerede rüyada mahkum görmek gören o kimsenin yokluktan varlığa, kederden sevince erişeceğine göze çarpan şeklinde sözcük grubu olunur.

Rüyada hükümlü görebilen kimsenin ortaklıktan ayrılacağına da sinyâl eder.

Sâlimî’nin yorumuna göre: Bir kimsenin rüyasında hükümlü olduğunu ve bundan kurtulduğunu görmesi; o kimsenin sıkıntı ve kederlerinden kurtulacağına işaret etmektedir.

Rüyada mahkuma yardımcı olmak ise kişinin hayır işleyeceğine yorulur.

Bir kimsenin rüyasında bir savaşta mahkum olduğunu görmesi; o kimsenin bir işi için biriyle ortaklık kuracağına yorulur.

Bir kimse kendisinin, evlerden bambaşka ve bilinmez sadece kireçle yapılmış bir odaya hapsedildiğini görse, ölür ve oda kabri olur.

Sıradaki Haber :  Rüyada Hakem Görmek

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu