Rüya Tabirleri

Rüyada Oda Görmek

Rüyada oda bakmak giriştiğiniz işte, kuvvet da mutluluğa ve başarıya ulaşacağınıza yorumlanır.

Aydınlık ve temiz bir oda huzurlu ve bolluklu yuvadır.

Rüyada oda, kadin ile yorumlanir. Agaçlar ve direkler üstünde bir oda gören, iyi kalpli bir kadinla evlenir. Yeni bir odaya girdigini gören, tanimadigi bir kadinla evlenir, parasal ve mülkü artar.

Kaçip bir odaya girdigini ve kapisini kapadigini, odanin diger odalar arasinda bulundugunu gören, hüzün ve sikintilardan kurtulur, Hasta ise iyilesir.

Odasinin yikildigini gören, eger oda eski ise, eline mülk geçer. Diger birinin odasinin yikildigini görebilen, o adamin eliyle para kazanir.

Üstüne odanin çöktügünü görebilen varlıklı olur. Yeni bir odada oldugunu görebilen mülk sahibi olur. Eger oda gümüsten yapilmis ise günahlarina pişmanlık eder. Odasi oldugundan daha büyük ise nimete, mala ve rizka kavusur. Odasinin daraldigini görebilen, yoksul düser.

Odasini, odalardan daha büyük ve farkli bakmak iyi degildir. Odasina su serptigini görebilen, zahmet ve güçlüge ugrayacak bir ise baslar.

Oda içinde su serpmek hayir degildir. Bir odada olup disari çikilmasi engellenen hayra, bir odada iskence edildigini bakmak, hayir ve nimete, yoksa bir rivayete tarafından ölüme delalet eder. Çünkü o oda onun mezaridir.

Bazilari, oda, bir erkegin sevdigi kadindir, derler. Tanimadigi bir odanin üzerine çiktigini gören, eger oda yeni ise, bakire, eger eski ise dul bir kadinla evlenir. Bir odayi arkasina yüklenmis görebilen fakir bir kadin alir.

Abdulgani Nablusi ye tarafından; rüyada oda görmek türlü türlü sözcük grubu olunur. Es, fazla, hasta, iyilesme, ölüm, gezi, hizmetçi, bunlarin hepsi görülen rüyaya göre sözcük grubu edilmelidir.

Evinde kendisi için bir yeni oda yaptigini gören, evlenir. Hasta ise iyilesir. Evinde baska bir hasta varsa sifa bulur. Büyük ve güzel bir odaya girmek, bir bakire ile evlenmeye, veya bir hoş hizmetçi kiz almaya isarettir.

Sıradaki Haber :  Rüyada Kabare Görmek

Kendisini diger odalardan ayri yeni ve çamurla sivali bir odada gören ve o sirada serre kötüye işaret eden bir laf isiten kimse ölür. Kapisi siki sikiya kilitli bir odada hapsedildigini bakmak, hayir ve sagliktir.

Odayi arkasina yüklenip götürdügünü gören, esinin bütün geçimini saglar. Bu rüyayi kadin görürse, kocasini iyi besler.

Odasinin altından yapilmis bakmak, evinde yangin çikmasina isarettir. Ufak ve kuytu bir odadan çiktigini bakmak, üzüntü ve sikintidan kurtulmaya; tavani olmayip oradan gök yüzünün göründügünü bakmak, evinde evlenecek bir kadinin bulunduguna muhabere eder.

Rüyada Genis, sivali ve temiz bir oda, namuslu bir kadina; eski ve sivalari dökülmüs bir oda ahlaksiz bir kadina; altinda bir bodrum olan oda, bekar bir adama; demirden oda, karisinin kendisi ile beraber uzun müddet yasayacagina işeret eder.

Rüyada karanlik oda, ahlaki bozuk bir kadina; rüya sahibi kadin ise, bir kocaya kötüye işaret eder.

Içindeki adamlar ve esya ile birlikte bir odanin yürüyüp gitmesi o semt halkinin bir felakete ugrayacaklarina; islak ve çamurlu bir odaya girmek, bir kadin yüzünden kedere ve sikintiya ugrayacagina; bir mahallede kendisi için bir oda yaptigini ya da satin aldigini bakmak, o yerde evlenecegine; bir kadin yüzünden isinin açilacagina isarettir.

Bir odayi bitmiş döseyip süsledigini görebilen, büyük bir kedere ugrar. Odayi boyamak ve süslemek, evde kavga ve münakasaya kötüye işaret eder.

Odasinin karanlik oldugunu görebilen, faydasi olmayan in bir yolculuga çikar. Bir baska rivayete görede: Rüyada görülen oda, kadin, mülk ve zenginlik ile cümle parçası edilir.

Rüyada Bir odayi gören kimse, endişe ve kederden kurtulur. Odanin çöktügünü görebilen kimse çok zenginlesir.

Rüyada parlak oda görmek; girdiğiniz işlerden büyük kazanç elde edeceğinize, manâsız bir oda bakmak; yoksul düşerek başkalarına fakir olacağınıza işarettir.

Sıradaki Haber :  Rüyada Habes Görmek

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu