Rüya Tabirleri

Rüyada şahin görmek ne anlama gelir?

Rüyada şahin bakmak kadrinin yüksekliğine, izzete, makam ve mevkinin yükselmesine yorulur. Şahin rüyası liderliğin, büyüklüğün, yüksekliğin, itibarın, gücün, şiddet ve kudretin simgesidir. Rüya sahibi şahini ne şekilde görürse görsün şahin galibiyet olarak sözcük grubu edilmektedir. Şahin rüyası makam, komutanlık, evlat, mal ve nimetin simgesidir.

Rüyada görülen şahin makama, komutaya, evlada, mal ve nimettir. İbn-i Sîrîn: Şahin görülmesi; acımasız bir hâkimden soylu davranış bulacağınıza delalet eder.

Rüyasında beyaz bir şahin tuttuğunu görmek, kadrinin yüksekliğine, izzete ereceğine işarettir. Elinde bir şahin olduğunu görebilen, itibarlı olur.

Rüyada şahin kuşu bakmak, yüksek bir memuriyete delâlet eder. Çünkü şahinler yüksekten uçar. Kendisini şahin olarak bakmak, bir şehre vali olmaya delâlet eder.

Rüyada şahin görmek nasıl ifade edilir

Şahinin elinden uçup gittiğini görmek, asalet ve mevkiinin tükenmesine, şahinin elinden düşüp öldüğünü görmek, mevkiinden düşerek bununla birlikte fakirleşeceğine kötüye işaret eder.

Günümüz yorumcuları da şahin görülmesini yeni arkadaşlıklar kazanacağınıza muhabere ederler.

Kirmani ye kadar: birinin kendisine bir şahin verdiğini görenin bir çocuğu olur. Yahut şeref ve haysiyet kazanır. Şahinin evinin damına konduğunu bakmak, devlet büyüklerinden birine yakınlaşmaya ve ondan üstünlük görmeye işarettir.

Rüyada şahin kuşu tuttuğunu görmek, ulüvv-i kadre, yüksek mevki, makam ve izzete delâlet eder.

Av için bir şahin satın aldığını görebilen bir işe girer. Muradi olur ve itibari artar. Kadının eteği altına bir şahinin gizlendiğini görmesi, erkek doğuracağına, eğer şahinin ayağında çıngırak varsa kız doğuma kötüye işaret eder.

Cafer’i Sadik a göre, şahin görmek murat, ferah, müjde, yerine getiren ve mülk ile cümle parçası olunur. Eğer şahin sinirliyse fazla vahim, asi evlat, yol kesici hırsız ile yorumlanır.

Sıradaki Haber :  Rüyada Cehallet Görmek

Cafer-i Sâdık (r.a.) demiştir ki: Rüyada şahin kuşu görmek, üç vecih ile deyiş olunur:

a) Ferah,b) Müjde,c) Mal.

Denilmiştir ama: Rüyada görülen şahin, vefası olmayan zalim bir sultandır. Rüyada şahin kuşu, rütbe itibarıyla doğan kuşundan daha aşağıdır.

Rüyada şahin eti yediğini görmek, kudret ve kuvvete, mal ve menfaate delâlet eder. Elinden şahin kuşunun uçtuğunu görmek, mevkiini kaybedeceğine işarettir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu