Gündem

Sağlığa zararlı 1,5 ton sakatat imha edildi

Seyhan Belediyesi Zabıta Müdürlüğü takımları, cemiyet sıhhatinin korunması emeliyle kumpaslı olarak reelleştirdikleri teftişler çerçevesinde bu defa ruhsatsız, hijyen kaidelerine uyulmayan mekanda “sakatat” yapımı yapan dükkanına harekât yaptı. Fevzipaşa Semti, Vefa Sokağı üzerinde kepenkleri kapalı dükkanına Seyhan Belediyesi’ne bağlı Sağlık Müdürlüğü takımı, Yiyecek Mühendisi ve Baytarla beraber Şehir ve ilçe Yiyecek, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü takımları eşliğinde yapılan işlemde ilk etapta makûs görüntü ve koku ile hijyen kaidelerine uyulmadığı tespit edildi

Teftişlerde, dükkanının ruhsatsız, takribî 1,5 ton sakatat etin sıhhatsiz ve çalışma koşullarının hijyen kaidelerine ve çalışma idaremeliğine uymadığını tespit etti. İş yerine ceza kesilirken, 1,5 ton sıhhatsiz sakatata el konularak yıkım edildi. “Kelle” , “paça çorba” ve sucuk yapılan mahsullerinden oluşan koyun başları ve etler zabıta tarafından götürülerek yıkım edildi. İş yeri de damgalanarak faaliyeti durduruldu.

Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay, Covid-19 salgının da hizmetleri, ulus sıhhati öncelikli reelleştirdiklerini belirterek, “Sıkı biçimde yaptığımız yapımevi ve iş yeri teftişleriyle de cemiyet sıhhatiyle oynayanlara göz açtırmayacağız. Teftişlerimiz sürekli şeklide sürdürülecek”dedi. Zabıta ünitelerinin periyodik teftişlerinde tespit ettiği sıhhatsiz yapım yapan yapımevini damgaladığını ifade eden Başkan Akay şöyle konuştu:

“Hijyen kaidelerine uymayarak ulus sıhhatini tehdit eden yapım yapan dükkanının faaliyeti durduruldu. Bu dükkanında Covid-19’a iyi geldiği söylenen ve arzı çoğalan kelle-paça çorba için sakatat et üretiliyordu. Bu sıhhatsiz mahsulleri, ele geçirmemiş olsaydık İstanbul ve İzmir’e gönderileceklerini bildik. Bu sebeple başta Adanalı hemşehrilerimiz olmak üzere İstanbul ve İzmir’de yaşayan vatandaşlarımızın sakatat mahsulleri harcarken seçici olmalarını öneriyorum.”

Sıradaki Haber :  Öğrencilerin ürettiği maskeler şoförlere dağıtıldı

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu