Gündem

Sağlık çalışanlarının buruk bayram sevinci

Korona virüsCovid-19 pandemisiyle çabada gece gündüz misyon yapan sıhhat personeli, Ramazan Bayramı’nın ilk gününde de vazifelerinin başındaydı. Hastaların şifa bulması için uğraşan sıhhat çalışanları bayramda ailesinden ve hoşlandıklarından uzak kaldığı için buruk bir bayram neşeyi yaşadı.

“Hastalarla müzikli bayramlaşma”

Prof. Dr. Cemil Taşçıoğlu Hastanesi’nde de bayram mesaisi yapan sıhhat çalışanları kameralara yansıdı. Aileleriyle telefonda bayramlaşan personeller, hastalarla da bayramlaşmayı ilgisizlik etmedi. Sıhhat çalışanları hoşlandıklarından uzakta kaldıkları için hazin olduklarını söyleseler de, hastaları rehabilitasyon ettikleri için mutlu olduklarını ifade ettiler.

“Ailenden ayrı yaşamak güç”

Ailesinden ayrı kaldığı için hazin olduğunu ama bu işi yaptığı için de mutlu olduğunu dile getiren Hemşire Havva Nur Öktem, “Ailemden ayrı olduğum için trajiğim. Ama burada hoş bir iş yaptığımız için de mutluyum. Ailenden ayrı yaşamak güç. Birde böyle bir vaziyette ayrı kalmak, gidememek daha makûs. Yeniden de çalışıyoruz. İşimiz hoş. Hastalara elimizden geldiğince iyi davranmaya, zorunlu her şeyi yapmaya çalışıyoruz. Keşke ailem burada olsa. Allahın İzniyle hoş günlerde ben onlara gideceğim. Hastalarla da bayramlaştık. Sabah hepsinin odalarına girdik. Onlarda üzüntülü ve ailelerinden ayrı. İki taraf da birbirlerini gayet iyi kavrıyor “ diye konuştu.

“Buruğuz ama mutluyuz”

Hastalarla bayramlaştıklarını ve mutlu olduklarını söyleyen Asistan Dr. Mücahit Göktaş, “Bir tarafımız buruk. Bir taraftan da bayramda dahi insanlara dayanak etmek ayrı hoş bir duygu. Ailemizle ancak telefonda bayramlaşabildik. Burada hastalarımızla bayramlaştık. Onlarda mutlu oldular, çok coştular. Hastaların iyileşip mutlu olduklarını görmek çok güzelimize gidiyor. Buruğuz ama mutluyuz“ dedi.

“Gönül isterdi ki bayramı beğendiklerimizle mutlu ve sıhhatli bir biçimde geçirelim”

Ehemmiyetli olanın salgını hakimiyet altına almak olduğunu belirten Asistan Dr. Serhat Gürbüz, “Şu an için ehemmiyetli olan bu virüsün ve salgının hakimiyet altına alınması. Gönül isterdi ki bayramı beğendiklerimizle mutlu ve sıhhatli bir biçimde geçirelim. Fakat şu an devletimizin aldığı böyle bir karar var. Buna hürmet dinliyoruz. Biz de elimizden geldiğince emek vererek hastalarımızın sıhhati için çabalıyoruz. Ailemden ayrı kalmak makûs. Bizim işimizin getirdiği bir dezavantaj bu. Ne Yazık Ki bayramlarda, özel günlerde nöbetçi olabiliyoruz. Bu yarıyıl daha da güç” dedi.

Sıradaki Haber :  Tarla sürerken top mermisi bulan çiftçi: 'Çok korktum'

Alper Suat Tutaşı

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu