Gündem

Sağlık çalışanlarının ekipman sıkıntısı çektiği İngiltere’de, Türkiye’nin yardımı bekleniyor

Sağlık Durumu çalışanlarına tatmin edici sayıda koruyucu ekipman sağlayamaması sebebiyle bıkkınlık yaşamış ve tek kullanımlık önlüklerin tekrar kullanılmasını önermesi nedeniyle büyük tepki çeken İngiltere hükümetine Türkiye’den yapılacak ikinci yardımın bugün gerçekleşmesi bekleniyor. Daha önce İngiltere’ye 250 bin adet önlük, eldiven ve maske gibi koruyucu teçhizat gönderen Türkiye’nin 84 tonluk yardımının 400 bin adet koruyucu donanım içerdiği belirtildi. İngiltere Kültür Bakanı Oliver Dowden, Türkiye’den İngiltere’ye yardım içeren uçağın öğleden daha sonra kalkmasını beklediklerini açıklama etti.

İngiltere İskan Bakanı Robert Jenrick ise yardımın, 400 bin adet “çok gereksinim duyulan” cerrahi önlük de dahil almak üzere 84 ton kişisel koruyucu donanımdan (KKD) oluşacağını belirtmişti.

Koruyucu teçhizat sıkıntısı çeken İngiltere hükümeti, sıhhat çalışanlarına tek kullanımlık önlükleri baştan kullanmalarını önermesinin ardından eleştiri oklarının hedefi haline gelmişti. İngiltere sağlık durumu çalışanlarını temsilci sendika ve örgütler, Milli Sağlık Durumu Servisi (NHS) çalışanlarının kendi güvenliklerini sağlamaya tatmin edici miktarda koruyucu donanım bulamaması halinde çalışmayı reddedebileceklerini açıklamıştı.

İngiltere, NHS hastanelerinde günde sıradan 150 bin adet önlük kullanıldığı belirtiliyor. Ayrıca hastanelerde önümüzdeki birkaç gün içinde önlüklerin tükenme riskinin bulunduğu belirtilince Türkiye’den gelecek takviye, İngiliz basınında geniş yer buldu.

İngiliz haber kanalı BBC, “Türkiye’den 84 ton koruyucu teçhizat geliyor” başlığını kullanırken Sky News ise “Türkiye’den İngiltere’ye yeni 84 tonluk KKD” diye ifadelerini kullandı.

The Guardian Gazetesi ise “Önlükler ve maskelerin dahil olduğu koruyucu teçhizat İngiltere’ye geliyor” başlıklı haberinde Türkiye’den gelecek sevkiyatı duyurdu.

Aylin Karadeniz
 

Sıradaki Haber :  Maçka Parkında çemberli sosyal mesafe dönemi

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu