Gündem

Sağlık personeline otobüs şoföründen çirkin cevap

Bir otobüs şoförüyle yaşadığı tartışmayı anlatan sağlık personeli Suna Işık, “Sürücü bey siz neden maskesiz alıyorsunuz dedim, ‘E ne yapayım almayayım mı, siz sıhhat personelleri bedavadan biniyorsunuz konuşmayın biz aç kaldık, siz mi bizim paramızı veriyorsunuz’ dediğini anlattı.

Çin’in Vuhan kentinde görülen birincil vakanın ardındaki dünya ülkelerine yayılan korona virüse (Covid-19) karşı mücadelede sıhhat çalışanları en ön saflarda yer alıyor. Gecelerini gündüzlerine katarak hastaları iyileştirmek için çalışan afiyet görevlileri, bu nedenle sevdiklerinden de uzaktan kalıyor. Birçok afiyet çalışanı otel ve yurtlarda kalıyor.

Bugünlerde uygulanan sokağa çıkma kısıtlaması nedeniyle toplu nakliye araçlarının seferleri de azaltılınca sıhhat çalışanları, çalıştıkları hastane ve kaldıkları yurtlar aralarında geliş, gidişlerde zorluk çekmeye başladı. Birçok sağlık durumu çalışanı otobüs ve metrobüs seferlerinin yetersizliğinden şikayet ederken araçların topluluk olması ve sosyal mesafe kuralına uyulmamasına da karşı çıktı. Bir otobüs şoförüyle arasında geçen tartışmayı anlatan sıhhat personellerinden Suna Işık, kurallara uymadığı için tepki gösterdiği otobüs şoförünün kendisine ücretsiz bindiği için konuşmaması gerektiğini söylediğini açıklama etti. Işık, duruma tepki gösterirken araçlarda kurallara uyulmasını istedi.

“Siz afiyet personelleri bedavadan biniyorsunuz, konuşmayın”

Yaşadığı zorluğu anlatan asistan afiyet personellerinden Suna Işık, “Seferler elbette yeterli yok, çalışanlar biniyorlar ayakta durmak zorunda kalıyorlar. Çünkü fazla geç aralıklarla geliyor. Yarım saat beklesek her metrobüsü nöbetimize geç kalacağız. Otobüsler gene o kadar, biz sağlık personelleri için metrobüs eksik. Biz tıklım tıklım biniyoruz çünkü nöbete tutmak zorundayız.

Ben uyarmaktan yoruldum, şikayette bulunuyorum. 153’ü arıyorum, otobüs şoförüyle tartışıyorum. Adam geldi benim yanıma oturdu. Beyefendi neden maskeniz yok dedim, ses çıkarmadı. Şoför bey siz neden maskesiz alıyorsunuz dedim, ‘E ne yapayım almayayım mı’ diyor. Bizler eğer ancak bu kurala uyuyorsak siz niçin uymuyorsunuz dedim. ‘Siz sıhhat personelleri bedavadan biniyorsunuz konuşmayın biz aç kaldık, siz mi bizim paramızı veriyorsunuz ben edinmek zorundayım’ dedi. Aldı ve indirmedi, en son fazla tartışınca indirdi” şeklinde konuştu.

Sıradaki Haber :  THY’den 19 Mayıs'ta özel uçuş

“Metrobüs tıklım tıklım oluyor”

Ulaşım sıkıntısı çektiğini ifade eden sağlık personellerinden Melike Bahçeci de, “Çok zor koşullar altındayız. Göründüğünden daha beter durumdayız. Bilhassa ulaşım imkanı doğrusu fazla fena, kendi şartlarımızla gelmeye çalışıyoruz. Otobüsler kesin saatlerde gelmiyor. Yarım saatte bir deniliyor ama yarım saatte de denk gelmedim. Sabah saatlerinde metrobüs tıklım tıklım oluyor” dedi.

“Fazla kalabalık oluyor”

Araçlarda kurallara uyulmadığını bildiren sağlık durumu personellerinden Hamdi Güvenbaba ise, “Ek seferlere gereksinim duyuyoruz. Sosyal mesafeye uyulduğunu düşünmüyorum. Çok kalabalık oluyor” diye konuştu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu