Gündem

Sakin kent şimdi daha da sakin

3 bin yerleşik popülasyonlu Akyaka Semti, yaz aylarında popülasyonunun 25 katı çoğalış yaşanarak 100 bin popülasyona erişiyor. Covid-19 ihtiyatları kapsamında Muğla’ya hava, kara ve denizden girişlerin menedilmesinin ardından Aydın, Denizli, İzmir gibi şehirlerden günü birlik tatilcilerin akın ettiği Akyaka’da yerleşik popülasyonun dışında kimse kalmadı.

Yaz aylarında 250 metre uzunluğundaki sahili, Çınar koyu ve Kadın azmağında tekne ile azmak turu yapan yurttaşların sanki akın ettiği Akyaka korona virüs salgınının ardından sahil başta olmak üzere mesire yerleri ve koylar Jandarma tarafından kapatıldı. Yabancı tebaalı yurttaşların da ikamet ettiği Akyaka’nın şu anda yerleşik popülasyonunun dışında kimsenin bulunmadığını söyleyen Akyaka Muhtarı Feridun Özsoy, durgun şehir unvanlı Akyaka’nın reel kimliğine büründüğüne söyledi.

“Durgun şehir hiç bu kadar durgun olmadı”

Günübirlik tatilcilerin özellikle hafta sonlarında Akyaka’ya akın ettiğini belirten Akyaka Mahalle Muhtarı Feridun Özsoy, “Akyaka denizi ile doğası ile turizmcilerin ve tatilcilerin seçim ettiği bir turizm cenneti. Bu zamanlarda Akyaka insanlarla dolar taşardı. Şu anda Akyaka reelinde bütün bir tatil zamanını yaşıyor. Akyaka’mız durgun şehir, durgun kent. Ama hiç bu kadar durgun olmamıştı. Korona virüs sonrası bu soğukkanlılığı yaşıyoruz. Şu anda Akyaka’da yerleşik popülasyonumuzun dışında dışarıdan gelen kimse yok. Kolluk güçlerimizin Akyaka’mızın girişinde yaptığı hakimiyetler devam ediyor. Bizim beklentimiz sağ-salim en az zayiatla bu korona virüs çabasını tamamlamaktır” dedi.

Bekir Tosun

Sıradaki Haber :  Yunanistan’da plajlar açıldı

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu