Teknoloji

Salgın günlerinde sosyal medyanın en etkin markaları açıklandı!

Salgının yayılmasını yavaşlatmak için yetkililerin sıkça yaptığı sokağa çıkmama yönündeki çağrılara markalardan da destek geldi. Markaların sosyal medya yoluyla ilettikleri mesajlar gündem olurken, yürüttükleri iletişim SocialBrands nisan ayı puanlarını da etkiledi. aynı zamanda, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü ve 18 Mart Çanakkale Zaferi dolayısıyla yapılan dijital irtibat ise benzer dönemde öne meydana çıkan öteki konulardı.

Markaların sosyal medya performanslarını ayrıntılarıyla veriye dayalı ölçümleyen ve her ay düzenli olarak açıkladığı sıralamalarla en başarılı markaları duyuran SocialBrands nisan ayı sonuçları www.boomsocial.com/socialbrands adresinde yayınlandı.

İlk üçte bulunan markalar: Netflix, English Home ve Baykar Savunma

1-31 Mart dönemine ait verilere tarafından; Netflix sergilediği başarılı sosyal ağ performansıyla SocialBrands nisan ayı Top100 listesinin zirvesinde bulunan marka oldu. Platformunda bulunan içerikleriyle ilgili yaptığı eğlenceli iletişimi, takriben 2 milyon takipçili Murat Övüç’ün marka adını yanlış okumasıyla çoğalan etkileşimi ve yeni yayına alınan içeriklere dair tanıtım paylaşımları markayı gündemde tuttu.

Listenin ikinci sırasında bulunan English Home; sosyal ağ aracılığıyla düzenlediği çekiliş kampanyaları, #EvdeKal çağrısına uygun evdeki hayata karşın paylaşımları ve mahsul tanıtım içerikleriyle öne çıktı. Baykar Savunma ise Balkan Kalkanı harekâtında dikkat çeken S/İHA’larına yönelik yürüttüğü iletişimle Top100 listesinde üçüncü sırada yer aldı.

Nisan ayı listesinde ilk 10’da yer alan öteki markalar ise sırasıyla Koç Holding, Türk Hava Yolları, İnci Akü, Türkiye İş Bankası, Ziraat Bankası, Turkcell ve İGA İstanbul Airport oldu.

Markaların #EvdeKal mesajları dikkat çekti

Markalar mart ayı boyunca sosyal izolasyon çağrısına destek verdi. Evde kalmanın öneminin vurgulandığı içeriklerde bununla beraber geleceğe karşın umut veren mesajlar ve sağlık çalışanları ilk olarak elde etmek üzere ödev yapmaya sürekli hizmet sektörü mensuplarına teşekkür edildi.

Sıradaki Haber :  Apple, eski İphone kullanıcılarına 25 dolar ödeyecek

Öne çıkan içerikler arasında Koç Holding’in #İyileşeceğiz, Turkcell’in “Sabret” şarkısının yer aldığı #EvdeHayatVar, Türk Hava Yolları’nın görevinin başında olan herkesi alkışladığı reklam filmi öne çıktı.
Türk Telekom’un hiç kimsenin evden çıkmadan çektiği #EvdenDeGüzel reklam filmi, QNB Finansbank’ın bu dönemde bağlılıkla çalışan cümbür cemaat için her gün saat 21.00’da Genel Müdürlük Binası’nın ışıklarını yakıp söndüreceğini duyurduğu video içeriği alaka çekti.

Kadınlar Günü ve Çanakkale Zaferi iletişimleri ses getirenler

8 Mart Dünya Kadınlar Günü ve 18 Mart Çanakkale Zaferi günleri bu yıl da yine markaların gündemindeydi.
8 Mart Dünya Kadınlar Günü çalışmaları aralarında YapıKredi’nin Afife Jale’yi konu aldığı reklam filmi, Boyner Grup göre #EşitlikİstiyoruzNokta etiketiyle yayına aldığı her meslek grubundan bayan ve erkeğe yer verilen video içeriği alkış kazandı. Kiğılı, fiziksel bir adım atarak mahsul etiketlerine #HayatMüşterekSimgesi yerleştirdiğini duyurduğu reklam filmiyle sosyal medya kullanıcılarının takdirini topladı.

18 Mart Çanakkale Zaferi için Ziraat Bankası’nın hazırladığı duygu yüklü video içeriği uyarı çekti. Petrol Ofisi, Sunay Akın’ın anlatımıyla hakiki bir hikâyeye yer verdiği Çanakkale Zaferi içeriği ve #GeçilmezOl etiketiyle Kale Grubu göre yayına alınan reklam filmi sosyal medya kullanıcılarından yoğun ilgi fark etti.

50 bin sosyal medya hesabı ve paylaştıkları 2 milyon 87 bin ileti incelendi

Sosyal Ağ Peşine Düşüp Takip platformu BoomSonar kadar sunulan SocialBrands her ay olduğu gibi nisan ayında da markaların performanslarını 30’dan fazla istatistiksel kritere tarafından değerlendirdi. Değerlendirmeler sırasında markalara ait 50 bin 507 hesaptan paylaşılan 2 milyon 87 bin ileti ve 1 milyar 561 milyon kullanıcı etkileşimi SocialBrands algoritması göre teker teker incelendi.
 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu