Gündem

Salgın sonrası alınacak tedbirler belli oldu

Hafta başında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında reelleşen kabine buluşmasının ana gündem maddesi koronavirüs ile gayret oldu. Koronaya ait son değerlendirmelerin yapıldığı buluşmada, Erdoğan’a takribî 500 sayfalık bir rapor sunuldu. İşte salgın sonrası alınacak ihtiyatlar:

* Salgın müddetince etkin olarak çalışan personele yerinde psikososyal yardım verilecek.
* Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Millî Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı koordinasyonunda fertlerin basmakalıp yaşama dönmesine destekledinecek.
* İş yerlerinde ve yatılı sosyal hizmet kuruluşlarında pandemi tasarıyı yapılacak. Mekteplerde eğitim ve öğretime ara verilmesi vaziyetinde, mektepler açılmadan evvelki yarıyılda ayrıntılı biçimde arınılacak.
* Güvenlik ve trafikle alakalı hizmetler pandemiye uygun sürdürülecek. Yalıtım gibi uygulamaların reelleştirilmesinde güvelik takviyeyi sağlanacak.
* Salgından etkilenen veya tehlikeli bölgeye seyahat edecekler için gözetici ihtiyatları anlatan materyaller uçaklarda ve havaalanlarında dağıtılacak. İş yerlerindeki devamsızlıkların takibine müteveccih sistem geliştirilecek ve uygulanacak.
* Mümkün mevsimsel pandemi olaylarının cemiyet içinde bulaştırıcılığının yasaklanması için konutta istirahat gibi yalıtım temkinlerine müteveccih teklifler bakanlıklar tarafından hazırlanacak.
* Hayvanlarda pandeminin önlenmesi ile alakalı ihtiyatlar sürdürülecek. Pandemi hayvan kaynaklı ise lüzumlu aşılama, hakimiyet ve itlaf çalışmaları yapılacak.

Türkiye Gazetesi
Türkiye Gazetesi
 
Sıradaki Haber :  Covid-19’u yenen yaşlı çift, sağlık çalışanlarına böyle teşekkür etti

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu