Gündem

Şehidin cenaze namazını imam olan babası kıldırdı, sözleri ders verdi

Irak’ın kuzeyindeki Hakurk bölgesinde dün bölücü terör örgütü PKKlı teröristler göre daha önce yerleştirilen mayın/el işi patlayıcının infilak etmesi sonucu Teröristle Uğraş Harekatı Devir Birlik Komutanlığı personeli olarak Dağ ve Komando Tugay Komutanlığı Hakkari Harekat Komutasında devir yapan Deniz Piyade Uzman Çavuş Muhammed Fatih Durhan (27) şehit düştü. Bugün sabah saatlerinde Hakkari Dağ ve Komando Komutanlığında düzenlenen askeri törenin arkasında şehit Durhan’ın cenazesi hava yoluyla memleketi Manisa’nın Soma ilçesine gönderildi.

Akhisar askeri hava alanından alınan şehit Durhan’ın Türk bayrağına sarılı tabutu, önce eskort eşliğinde cenaze aracıyla Atatürk Mahallesi Sezer Sokak’taki baba evine getirildi. Burada şehit Durhan için dualar edildi, helallik alındı. Durhan’ın naaşı sonradan cenaze namazının kılınacağı Soma Muzaffer Ecemiş Spor Salonu önündeki meydana götürüldü.

İmam babanın en baskı görevi

Şehit Muhammed Fatih Durhan’ın cenaze namazını imam olan babası Halil Durhan kıldırdı. Cenaze namazında anne Hatice ve kız kardeşi Esra Durhan ayakta durmakta zorlandı. Sosyal mesafe kuralları gözetilerek kılınan cenaze namazına, Manisa Valisi Ahmet Deniz, AK Parti Manisa Milletvekili Mehmet Ali Özkan, Cumhuriyet Insanlar Partisi (CHP) Manisa Milletvekili Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu, Soma Kaymakamı Fatih Akkaya, Soma Belediye Başkanı Ali Tulup, Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Oruç Fevzi Kara, Soma İlçe Emniyet Müdürü Umut Er, AK Parti İl Başkanı Salih Seri, şehit yakınları ve vatandaşlar katıldı. İkindi namazını müteakip kılınan cenaze namazı sonrası konuşan imam şehit babası Halil Durhan, “Değerli misafirler hepinizden Allah razı olsun.

Oğlum Fatih’in düğününe geldiniz. Yakınlarımdan istirham ediyorum. Misafirlerimizi en iyi şekilde ağırlamalarını istiyorum. Ben 34 takvim imamlık hayatım her tarafında hutbede, minberde, kürsüde hep şehitlik mertebesini anlattık. Sizlere sabr-ı cemili öğretmeye, anlatmaya çalıştık. Fakat gelin görün ama bugün artık sıra bende. Bu imtihanı kazanmayı Cenab-ı Allah bizlere kazanmayı nasip etsin. Vatanımız bölünmez, bayrağımız inmez inşallah. Minarelerde ezan sesi dinmez. Birlik ve beraberlik içerisinde kıymetli komutanlarım ve onun alt Fatih’imin silah arkadaşları onun bıraktığı yerden devam edeceklerdir. Onlara da Allah kolaylıklar ihsan etsin. Son zamanlarda yaşadığımız bu virüsten de bizleri kurtarmayı nasip eylesin” diyerek, cemaatten helallik istedi.

Sıradaki Haber :  Palamutun fiyatı yüz güldürüyor, istavrit ve mezgitin fiyatı ise üzüyor

Baba Durhan’ın konuşmasının arkasından şehidin naaşı askeri manga tarafından omuzlara alındı. Bu sırada şehidin kız kardeşi Esra Durhan’ın sözleri kalp dağladı. Durhan, ağabeyini “Beyazlar giydiğimi göremedin abi” sözleriyle uğurladı. Şehit Muhammed Fatih Durhan’ın cenazesi Soma Şehitliğine defnedildi.

Yılmaz Sarıpınar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu