Gündem

Şehit ailesi için özel izin

Korona virüs tedbirleri kapsamında sokağa çıkamayan 62 yaşındaki şehit annesi Neşe Pürlü ile 67 yaşındaki şehit babası Fevzi Pürlü, 2011 yılında Ankara’da helikopter kazasında şehit olan oğulları Kara Pilot Üsteğmen Şükrü Pürlü’nün mezarını gezmek istedi. Açlık duydukları oğullarının Yukarı Tekke Mezarlığı Garnizon Komutanlığı Şehitliğinde bulunan mezarına gitmek isteyen şehit ailesi Sivas Valiliğinden müsade talep etti. İzin bahşedilen şehit ailesi Sivas Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü göre otomobille evlerinden alınarak Garnizon Şehitliğini götürüldü.Burada çocuklarının mezarını ziyaret eden anne ve baba dua ederek elleriyle oğullarının kabir taşını temizledi. Duygulandıkları görülen şehit anne ve babası bu imkanı tanıyan yetkililere teşekkür etti.

“Nefesimin yarısı orada yarısı dıştan”
İki aydır oğlunun mezarını ziyaret edemediğini söyleyen Anne Neşe Pürlü, “2 aydır gelemiyordum. Bugün izin edinmek için aradık. Sağ olsun Vali beyimiz, Sivas Aile, Egzersiz ve Sosyal Hizmetler İl Müdürümüz Harun bey onlar muavin oldular. Biz getirdiler. Oğlumuzu ziyaret ettik. Birazcık rahatladık. Kimse dışarı çıkmasın biz dışarı çıkmıyoruz. Şehit ailesi olarak içerideyiz. Ne hissedeyim ancak. Şehit annesi olarak kibir duyuyorum fakat acısı büyük hiç dinmiyor. Nefesimin yarısı orada yarısı dışında. İnsan nefes alıyor ya o nefesi alamıyorsun. Yarısı içeride yarısı dışında” dedi.

“Acısı unutulacak bir şey yok”
Baba Fevzi Pürlü ise acısının unutulacak bir şey olmadığını açıklama ederek, “Gelip ancak ziyaret edebiliyoruz. 65 yaş üstü olduğumuzun için dışarı çıkamıyoruz. Sağ olsun yetkili arkadaşlara telefonla ulaştık onlarda bizi getirdiler. Ziyaretimizi yaptık. Yoğun bir his. Basit bir şey yok. Acısı unutulacak bir şey değil. Rabbimin verdiği her şeye sabır ederek şükrediyoruz” biçiminde konuştu.

Onur Erden – Oğuzhan Sarzep

Sıradaki Haber :  Bodrum sahilleri bayramdan sonra boşaldı

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu