Gündem

Şehit anneleriyle duygsal buluşma

Buluşmada yeni tip Corona Virüs COVID-19 Salgını dolayısıyla evlatlarını ziyaret edemeyen şehit annelerine sürpriz yapan Başkan Şahin, şehitlikte Kur’an okunmasını canlı irtibat kurarak izletti. Öte yandan yeni fidanlarla geliştirilen Taşlıca’da ki kızılçam ormanının “Anneler Ormanı” olacağının müjdesini verdi. Gaziantep Megakent Belediye Başkanı Fatma Şahin, Anneler Günü’nde yavrularını vatan toprağına vermiş şehit anneleriyle toplandı. Konferansa AK Parti Gaziantep Milletvekili Derya Bakbak ve Gaziantep Valisi Davut Gül’şan eşi Gülden Gül’de katıldı. Corona Virüs Salgını’na karşı süren çabada İçişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan genelge ile caddeye çıkma kısıtlamasından dolayı evlatlarını ziyaret edemeyen şehit annelerine verdiği lafı yakalayan Başkan Şahin, şehitliğe giderek dua etti. Daha sonrasında telekonferans aracılığıyla şehit anneleriyle konuşan Başkan Şahin, onlara sürpriz yaparak konferansta yapılan yayınla evlatlarının kabri başında Kur’an okunmasını annelere canlı izletti. Duygusal anların yaşandığı canlı yayında, anneler gözyaşlarını yakalayamadı.

Anneler Ormanı oluşturuldu
Megakent Belediyesi ayrıca Şehitkamil ilçesine bağlı Taşlıca Mahallesi’nde bulunan 10 yaşındaki kızılçam ormanını annelere ithaf ederek “Anneler Ormanı” oluşturdu. Telekonferansta müjdesini veren başkan Şahin, yeni orman ve fidanların koca ağaçlara dönüşerek, çocukların daha hoş bir Dünya’da yaşayacağını belirtti. 9 bin 180 metrekarelik alana Megakent tarafından dikimi yapılan orman alanında kızılçam ormanlarına yeni fidanlar ilave edilerek genişletilecek.

“Kardeş olmktan iftihar dinliyorum”
Şehit annelerinin kendisi için çok özel olduğunu belirterek günlerini kutlayan Megakent Belediye Başkanı Fatma Şahin, “Şefkatin, rahmetin, acımanın ve özverinin emsali olan annelerimiz bizim için çok ehemmiyetli. Hem de ‘Mevzubahisi vatansa gerisi teferruattır’ deyip bu toprakların vatan olmasını sağlayan şehit annelerimiz bizim için bir o kadar bedelli. Şehitlerimizin yanına gittiğimiz zaman ‘Vatan sağ olsun’ diyen annelerin gününü de kutluyorum. Evlatlarınız öyle bir makamda ki Peygamber Efendimizin komşusu. Zati bu inançla sizin evlat sevginiz ve sabrınızı öğreniyoruz. Öğreniyorum canınız yanıyor öğreniyorum evlatsızlık büyük bir imtihan. Ama bu iman ve vatan aşkıyla, Kur’an ve peygamber efendimizin iletileriyle büyük bir efor ve güç alıyoruz. Bu surattan şehitlerimizin şefaati çok ehemmiyetli. Bu şefaatle bu musibeti de def edeceğiz. Gaziantep, Gazi kent şehitler diyarı bir kent. Sizlerin bir kardeşi olmaktan onur ve iftihar dinliyorum” diye konuştu.

Sıradaki Haber :  Kıyıya vuran ölü yunus turistleri şoke etti

AK Parti Gaziantep Ulus Vekili Derya Bakbak ise şehit annelerinin Ramazan Ayı’nı kutlulayarak, analığın çok özel bir duygu olduğunu değindi, bebek anne karnına düşmesinin ardından çok değişik bir duyguya sahip olunduğunun altını çizdi. Bakbak, şehit anneleri başta olmak üzere tam annelerin Anneler Günü’nü kutladı.

Gaziantep Valisi Davut Gül’şan eşi Gülden Gül ise Şehit anneleriyle salgından dolayı uzun müddettir görüşemediğini belirterek, onlara evlatlık görevimizi yapmak ismine yanlarında olmaya mücadele gösterdiklerini söyledi.

Şehit ailelerinden teşekkür
Telekonferansta göz yaşlarını yakalayamayan anneler Başkan Şahin’e teşekkür etti. Şehit Yılmaz Özden’in annesi, Anneler Günü’nde bizi yalnız vazgeçmediklerini, çocuklarının yerine armağanlar sevk edildiğini altını çizerek duygulandıklarını belirtti.

Şehit Cuma Aklı’nın annesi ise bu günde kendilerinin düşünüldüğü için çok mutlu olduklarını söyleyerek, “Biz sizlerden razıyız, Allah da sizden razı olsun” diyerek Başkan Şahin ve takımına dua etti.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu