Gündem

Şehit annesi ve kız kardeşleri yürekleri dağladı

Yeni tip korona virüs sebebiyle Ramazan Bayramı süresince caddeye çıkma kısıtlaması bülten edildi. Ancak bayramın ilk günü şehitlerin birinci derece yakınlarına kabirlik ziyareti için özel izin verildi. Bu sebeple Adana’da Asri Kabirlikte bulunan şehitlik, şehit yakınlarının akınına uğradı. Kimi oğlu, kimi eşi, kimi babası için şehitliğe geldi. Şehit yakınları kabir başında dua okuyup kabir pakliği yaparak gözyaşlarına boğuldu.

Öpüp beğendiler

Hakkari’nin Çukurca ilçesinde güvenlik eforları ile bölücü terör örgütü PKK’lılar arasında 1 Haziran 2019’da çıkan çatışmada şehit olan Astsubay Kıdemli Çavuş Ercan Sanca’nın 30 annesi Makbule ve kız kardeşleri Ayşe ile Seda Sanca’nın kabir başında yaptıkları ise herkesi duygulandırdı. Anne uzun zaman oğlunun kabri başında matem yakıp gözyaşı dökerken, kız kardeşler şehidin resmini öpüp hoşlandı. Annenin daha sonra kızlarının yanına gelip oğlunun resmine dakikalarca bakıp onu öpüp beğenmesi vicdanları dağladı.

“Vatan sağ olsun”

1994 senesinde Sivas’ta teröristlerle girdiği çatışmada şehit düşen Jandarma Astsubay Üstçavuş Ersin Koçoğlan’ın 21 babası Eser Koçoğlan da bayram sebebiyle oğlunun kabrini ziyaret etti. Oğlunun mezarı başında dua eden baba daha sonra evladının kabir taşındaki resmini öptü. Baba Koçoğlan, oğlunun 1994 senesinde şehit olduğunu belirterek, “Bizim bir kavrayışımız var vatan sağ olsun başka da bir şey demiyoruz. 1994 senesinde şehit oldu, her bayram buradayım. Tam duygularımın tamamını bir tümceye sığdırdım gerçeğinde, vatanımız sağ olsun. Onlar olmasaydı biz böyle rahat yaşayamazdık” dedi.

Fatih Keçe – Serkan Çetinkaya

Sıradaki Haber :  Azerbaycan savaş hali ilan etti

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu