Gündem

Silivri cezaevinden tahliye edilen vatandaşlar otobüsler ile taşındı

AK Parti ve MHP gruplarının müşterek hazırladığı infaz düzenlemesine ilişkin kanun teklifinin TBMM Genel Kurulunda kabul edilerek yasalaşmasının ardındaki bugün birçok ilde bulunan cezaevlerinde terhis işlemleri başladı. Bu kapsamda Silivri Kapalı Cezaevi’nde bulunan takriben 3 bin 500 mahkumun terhis edileceği bildirildi. Tahliye işlemleri yeni herif korona virüs (Covid-19) sebebiyle sosyal uzaklık kuralına uyularak aşama kademe yapılıyor. Yaklaşık 3 gün sürmesi beklenen terhis işlemlerinin ilk bölümü ise bu sabahleyin saatlerinde gerçekleştirildi. Tahliye edilen vatandaşlar otobüsler ile Beylikdüzü Metrobüs son durağına getirildi. Terhis işlemelerinde önceliğin ihtiyar vatandaşlara verildiği öğrenildi.

öte yandan vatandaşların korona virüs nedeni ile maske ve eldiven taktıkları görüldü. İnfaz düzenlemesinden ötürü mutlu olduklarını belirten vatandaşlar, yasanın çıkarılmasından ötürü hükumete teşekkür ettiklerini belirtti.

Erdal Caniçelli

İLGİLİ HABER

Kocaelide infaz düzenlemesi ile tahliye edilen mahkum: “Hepimiz mutluyuz”Kocaeli’de infaz düzenlemesi ile terhis edilen hükümlü: “Hepimiz mutluyuz”

İLGİLİ HABER

İnfaz kanunundan tahmini olarak 90 bin kişi yararlanacakİnfaz kanunundan tahmini olarak 90 bin birey yararlanacak

Sıradaki Haber :  Samsun’a şehit ateşi düştü

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu