Gündem

Sokağa çıkan 65 yaş üstü vatandaşlardan duygu dolu anlar

Korona virüs salgını dolayısıyla uygulanan kısıtlama sebebiyle konutlarından dışarı çıkamayan 65 yaş üstü yurttaşlar bugün saat 11.00- 15.00 saatleri arasında caddeye çıktı. Korona virüs sebebiyle caddeye çıkmalarına kısıtlama getirilen 65 yaş ve üstü yurttaşlar için caddeye çıkma kısıtlaması saat 11.00 itibariyle kaldırılırken, saat 15.00’e kadar uygulama sürecek. Sabah saatlerinde dışarıya çıkmaya başlayan yurttaşlar sosyal mesafe kaidesine uyarak dışarıyla çıkmanın neşesini çıkardı. Alınan ihtiyatlar kapsamında eldiven, maske ve sosyal mesafe kaidesine uyarak dışarı çıkan yurttaşlar İHA muhabirine duygularını anlattı. 45 günden sonra dışarı çıkmanın mutluluğunu yaşayan 65 yaş üstü yurttaşlar, “Devletimizin aldığı temkinlere uyuyoruz. Sıhhatimiz için konutta kalmamızı istiyorlar. Bugün 4 saatlik bir iznimiz var, parka çıktık hava alıp konuta geri döneceğiz. Devletimize teşekkür ediyoruz. Kısa zamanda bu hastalıktan allahın izniyle kurtuluruz” dediler.

Eşi için çiçek toplamaya çıkan 73 yaşındaki Yakup Kaval adlı yurttaş, “Bugün verilen izinle dışarı çıktım bende. Eşim rahatsız ona çiçek topladım. Takribî 3 aydır konuttan dışarı çıkmıyorum. Sıhhatimiz için konutta kalmamız da bizim için daha iyi. Camiye gittim kapılar kapalıydı. Parkta hava aldıktan sonra eşime topladığım çiçekleri götüreceğim” dedi.

Parka yürüyüşe çıkan eşler de, “45 gündür konuttayız. Devletimiz sıhhatimiz için kararlar almış bu kararlara uyuyoruz, uymaya devam edeceğiz. Bugün 4 saatlik bir dışarı çıkma hakkı verildi, sosyal mesafe kaidesine uyarak yürüyüş yapıp hava alıyoruz” İfadelerini kullandılar.

Sıradaki Haber :  İngiltere'de tırda bulunan 39 cesetle ilgili Belçika ve Fransa'da 26 kişi tutuklandı

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu