Gündem

Sokağa çıkma yasağı olan 19 yaşındaki ikizler polis denetimine takıldı

Yurt genelindeki korona virüs tedbirleri Denizli’de de büyük bir özenle uygulanmaya devam ediyor. Bu kapsamda Denizli İl Emniyet Müdürlüğüne tabi Trafik Yoklama Şube Müdürlüğü ile Asayiş Şube Müdürlüğüne alt ekipler göre Denizli-Antalya kara yolunda 20 yaş altı ve 65 yaş üstü vatandaşlara karşın ‘gezi kısıtlaması’ denetimleri yapıldı.

Denetimlerde durdurulan araçlarda 65 yaş üstü ile 20 yaş altı vatandaşlar denetim edilirken, araçlarda camlara film çekilmesi gibi mevzuata tutarsız hareket eden sürücülere de cezai operasyon uygulandı. Sokağa çıkma yasağı ve gezi kısıtlaması bulunan vatandaşlar hakkında da zabıt tutuldu.

“Nöbetleşe çalıştığım için müsade almak hiç aklıma gelmedi”

Mevzuata aykırı olarak otomobillerinin camlarını film ile kapatan vatandaşlara ceza kesilirken, filmler ise söktürüldü. Köyde yaşamış 67 yaşındaki annesini alarak evine getirirken yakalanan Ümmühan Gündüz, “Yasaklanmış olduğunu biliyorum fakat yasaktan önce köydeki evlerine gitmişlerdi. Ana ikametleri Denizli’de. Evin içinden aldık. Arabaya bindik arabandan tekrar eve gidiyoruz. Nöbetleşe çalıştığım için müsade elde etmek hiç aklıma gelmedi. Bugün de izinli olduğum için almaya gittim zaten” dedi.

“Dağa gitmenin can sıkıntısı olacağını bilmiyordum”

Kuzugöbeği mantarı biriktirmek için ormanlık alana dışarı giden vatandaşlardan Mustafa Öner’e, yanında sokağa çıkma yasağı bulunan oğlundan dolayı zabıt tutuldu. Ormanlık alanda korona virüsün olmayacağını bahis eden yurttaş, “Dağa gitmiştik. Dağa gitmenin sıkıntı olacağını bilmiyordum. Pak hava dağda ne olabilir ancak. Biz de bu tarafta oturuyoruz” ifadelerini kullandı.

19 yaşındaki gençler polisin dikkatinden kaçmadı

Denetimler esnasında durdurulan bir minibüste ise 19 yaşındaki ikiz kardeşler son anda ayrım edildi. Gençleri aracın içinde gören polis ekipleri kendileri için sokağa çıkma yasağı olduğunu hatırlatıp zabıt tuttu. Çalıştıkları inşaattan döndüklerini söyleyen ikizler ise durumu polis ekiplerine anlatmaya çalıştı.
Tutanak tutulmasının peşinde ikiz kardeşlerden biri kendilerini görüntüleyen İhlas Haber Ajansı (İHA) kameramanına dıştan olma gerekçelerini anlatırken, kardeşi ise duruma sinirlenerek kardeşini sert bir dille uyardı. İkiz kardeşler arasında geçen diyalog ise ilginç görüntüler ortaya çıkardı.

Sıradaki Haber :  Bakan Karaismailoğlu: 'Ülkemizdeki genişbant abone sayısı 2023’te 83 milyona çıkacak'

Fadıl Pişkin – Köksal Kılınç
 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu