Gündem

Sokağa çıkma yasağı öncesinde fırın ve marketlere akın ettiler

İçişleri Bakanlığı’nca 12 Nisan saat 24.00’e kadar 30 büyükşehirle Zonguldak’ta, il sınırları içerisinde sokağa çıkma yasağı getirildi.

31 ildeki vatandaşlar, sokağa çıkma yasağı öncesi fırınlara ve marketlere akın etti. Yoğunluğun yaşandığı marketler ve semt bakkallarının önünde uzun kuyruklar oluşurken vatandaşların, sosyal uzaklık kuralına uymadığı görüldü.

SOSYAL UZAKLIK UYARISI

Hafta sonu baştan başa evde yiyecek ihtiyacını yerine getirmek isteyenler fırınlara akın edince, bazı fırınlar gelen talebi yetiştirme konusunda güçlük yaşadı. Polis ekipleri, büyük kasaba genelinde alışveriş gerçekleştirmek isteyen kişilere sosyal mesafeye uyma konusunda uyarılarda bulundu.

İSTANBUL’DA TRAFİKTE DE YOĞUNLUK OLUŞTU

İstanbul’un her ilçesinde de vatandaşlar yasak öncesi market ve fırınlara akın ederken, Esenler Atışalanı Caddesi’nde trafikte de aşirilik oluştu. Araç yoğunluğu ve vatandaşların kaldırımda fırınlara yürüdükleri o anlar drone ile havadan görüntülendi.

trafik

UZUN KUYRUKLARDA KAVGA ÇIKTI

Mardin’de çoğu marketin reyonları boşaltılırken, fırında ekmek elde etmek için sırada bekleyenler ise kavgaya tutuştu. Sıra nedeniyle ağiz dalaşi edenler olay yerine gelen polis ekiplerince ayrıldı.

mardinde-vatandaslar-firin-ve-marketlere-kostu-uzun-kuyruklarda-kavga-cikti_6536_dhaphoto1

SOSYAL MESAFELİ EKMEK KUYRUĞU

Manisa’nın Salihli ilçesinde de bilhassa fırın önlerinde uzun kuyruklar oluştu. Ekmek edinmek için fırınların önüne gelen vatandaşlar uzun kuyruklar oluştururken, sırada bekleyenler sosyal mesafeyi de korumayı dikkatsizlik etmedi.

manisa

MAHALLE PAZARLARI GECE KURULDU

Denizli’de gece yarısı mahalle pazarları açıldı. Alışveriş için pazarlara dışarı giden vatandaşları polis esas yiyecek ürünlerine ulaşabileceklerini söyleyip güçlükle ikna edip evlerine gönderdi.

Balıkesir’in Bandırma ilçesinde de sokağa çıkma yasağı öncesinde vatandaşlar Cumartesi günleri kurulan pazar yerine geceden akın etti. Pazarcılar ellerindeki ürünleri hızla satma telaşına girdi.

GÜNÜN ÖNEMLİ HABERLERİ

Sıradaki Haber :  Depremin isimsiz kahramanları objektiflere yansıdı

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu