Gündem

Sokak hayvanları için çiftlik kurdu, 500 köpeği besleyip sahiplendiriyor

Yaşamını cadde hayvanlarına adayan Emre Demir, ilk başlarda caddede bulunan hayvanları kumpaslı beslemeye başladı. Daha sonra bu hayvanlar için “ne yapabilirim” diye düşünen genç adam bir dernek kurmaya karar verdi.
Cadde hayvanlarını kurtarıp onları yeni yuvalarına kavuşturmak için hayal ettiği Her Konuta Bir Pati Derneğini kurdu. İyilikseverlerin dayanakları ve gönüllü dostlarının dayanaklarıyla bir çiftlik kiralayarak burada caddeye terk edilen ve caddede yaşayan köpekleri barındırmaya başladı. Sayı her geçen gün çoğalırken, Emre Demir bugün 500 üzerinde cadde köpeğini besleyip bakımlarını yapıyor. Demir, beslediği bu köpekleri yeni yuvalarına kavuşturuyor. Köpek sahiplenmek isteyen aileler derneğe müracaat yapıyor. Dernek ise aileyi takibe alıp lüzumlu analizi yaptıktan sonra onları sahiplenmek istediği köpeği teslim ediyor. Emre Demir’in kurduğu dernek bu zamana kadar bir çok kentte ve yurtdışında çok rakamda aileyi köpek sahibi yaptı. Dernek aileye köpeği verdikten sonrada takip etmeyi ilgisizlik etmiyor.

Hayvanları çok hoşlandığını ifade eden Her Konuta Bir Pati Derneği Kurucusu Emre Demir, “Caddeye terk edilmiş bir köpeği sahiplenerek bu işe başladık. Sonra bu böyle devam etti. İlk başlarda fertsel olarak ilerledik. Kendi ihtimallerimiz istikametinde caddede bulduğumuz arkadaşlarımızı yuvalandırıyorduk. Ülkemizde insanlar basit biçimde hayvan sahibi olabiliyor ve bir o kadar da vazgeçebiliyorlar. Terk edilmek üzücü bir vaziyet. Hiç bir canlı terk edilmeyi hak etmiyor. Biz daha fazla takviye etmek istedik. İyilikler bize her zaman iyilik getirdi. Yuvalandırdığımız ailerle ve yakın etrafımızla el ele alevlenerek bir dernek oluşturmaya karar verdik. Maksadımız her konuta bir pati verebilmek. Biz ülkemizde bu kadar hayvan terk edilirken, parayla hayvan alınmasına karşıyız. Arz çok fazla, insanlar bizden hayvan sahiplenmek istiyor. Biz köpeği verdikten sonrada takibini yapıyoruz” dedi.

Sıradaki Haber :  Türkiye’nin nüfusu 13 yılda 12,5 milyon arttı

Burak Türker
 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu