GündemSiyaset

Son dakika… İçişleri Bakanlığı’ndan sokağa çıkma yasağı açıklaması!

İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

* Sokağa çıkma yasağı uygulanan illerimizde bulunan 63 milyon 640 bin vatandaşımızın adeta tamamına yakını alınan karara evlerinde kalarak yüksek bir oranda düzen göstermişlerdir.

* Vatandaşlarımıza göstermiş olduğu bu aklıselim davranıştan dolayı bir defa daha teşekkür ediyoruz.

* Bir Takım illerimizde eksik sayıda da olsa alınan karara uymayan vatandaşlarımıza Umumi Hıfzıssıhha Kanunu ve TCK’nın ilgili maddeleri kapsamında adli ya da yönetimle ilgili işlem uygulanmıştır.

* Bu kapsamda sokağa çıkma yasağı başladığı andan itibaren bu kuralı ihlal eden toplam 24 bin 88 kişiye adli veya yönetimle ilgili operasyon gerçekleştirilmiştir.

* Keza 31 ilimizdeki söz konusu yasaklanmış sona erdikten daha sonra kapalı olması gereken, market, süpermarket, büfe vb. iş yerlerinin açık olduğu tespit edildiği takdirde, bu meslek yerlerine ve bu iş yerlerinden alışveriş yapanlara Umumi Hıfzıssıhha Kanunu ve TCK’nın ilgili maddeleri kapsamında adli ve idari operasyon uygulanacaktır.

* Yasak bulunmayan yerlerde ise sosyal mesafe kuralına uymayanlara aynı şekilde adli ve idari operasyon gerçekleştirilecektir.

* Bakanlığımızca bu konuda 31 ilin valilikleri ve kolluk birimlerine zorunlu açıklamalar verilmiştir.

* Kovid 19 ile salgını ile mücadelemiz istikrarlı bir şekilde devam etmektedir.

* Bu kapsamda uygulamaya konulan öteki tedbirler ile birlikte 31 ilimizdeki şehir halkı giriş/çıkışı, ülke genelinde 65 yaş üstü ya da kronik rahatsızlığı bulunan veya 20 yaş altındaki vatandaşlarımızın sokağa çıkma yasakları (istisnalar hariç) benzer şekilde devam etmektedir.

* Vatandaşlarımızdan yaşadığımız pandemi süreci sona erene ve hayatın normal akışına dönünceye değin zorunlu olmadıkça evlerinden dışarı çıkmamalarını, sosyal mesafe ve sosyal yalıtım kurallarına uymalarını rica ediyoruz.

* Kovid 19 salgınını en kısa sürede atlatmak için vatandaşlarımızın desteğine ihtiyacımız devam etmektedir. Defalarca birlikte başaracağız. İHA

Sıradaki Haber :  Bıçaklar ve savaş aletleri bu ustanın elinde sanat eserine dönüşüyor

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu