Dünya

Son Dakika: İngiltere’de koronavirüsten ölenlerin sayısı 4 bin 313’e yükseldi

Son Dakika: İngiltere'de koronavirüsten ölenlerin sayısı 4 bin 313'e yükseldi

Çin’in Vuhan kentinde ortaya çıkan koronavirüs Avrupa kıtasına sıçradıktan sonradan burada etkisini çabuk göstermeye devam ediyor. İtalya ve İspanya’yla birlikte İngiltere’de de ölü sayısı her geçen gün çabuk bir şekilde artıyor.

ÖLÜ SAYISI 4 BİNİ GEÇTİ

İngiltere’de son 24 saatte Kovid-19 nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 708 artarak 4 bin 313’e yükseldi. Ülkede son bir günde olgu sayısı da 3 bin 735 artarak 41 bin 903’e yükseldi.

KRALİÇE, İNGİLİZLERE SESLENECEK

İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth, yeni müşteri koronavirüse (Kovid-19) binlerce kurban veren İngilizlere seslenecek.

Buckingham Sarayından yapılan açıklamada, Kraliçe’nin koronavirüs salgınına ilişkin bir video kaydı yaptığı ve bunun pazar günü akşam saatlerinde yayınlanacağı belirtildi. Salgın nedeniyle kocası Prens Philip ile Londra’daki Buckingham Sarayından 35 kilometre uzaklıktaki Windsor Kalesi’ne dışarı giden 93 yaşındaki Kraliçe’nin ulusa sesleniş konuşmasında halka moral vermesi bekleniyor.

Tahtaki 68 yılı baştan başa yalnızca 4 kez ulusa sesleniş konuşması yapan Kraliçe’nin pazar günkü konuşması bu açıdan manâlı görülüyor. Kraliçe daha önce 1991’de Körfez Savaşı, 1997’de Prenses Diana’nın ölümü, 2002’de annesinin ölümü ve son olarak da 2012’de tahttaki 60. sene dönümü dolayısıyla İngilizlere seslenmişti.

EN GENÇ KURBAN AİLESİ OLMADAN TOPRAĞA VERİLDİ

Bu arada, İngiltere’de koronavirüse yenik düşen 13 yaşındaki İsmail Muhammed Abdulvahab, toprağa verildi. İsmail’in 2 kardeşinde de koronavirüs belirtileri görüldüğü için annesi ve diğer 4 kardeşi, defin esnasında mezarlıkta bulunamadı. İzole edildiği hastane odasında 31 Mart’ta kimsesiz ölen çocuğun, ailesi olmadan defnedilmesi üzüntüye yol açtı.

BİR GÜNDE İKİ HEMŞİRE HAYATINI KAYBETTİ

36 yaşındaki hemşire Areema Nasreen’in gerisinde 39 yaşındaki Aimee O’Rouke de hayatını kaybetti.

Ulusal Sağlık Hizmetleri Başhemşiresi Ruth May, ikisi de 3 çocuk annesi olan hemşirelerin ölümüyle ilgili olarak “Ailelerine, dostlarına ve meslektaşlarına en dürüst başsağlığı dileklerimi iletiyorum. Bizden birileriydiler. Daha fazlasının ölmesinden endişe ediyorum. Lütfen onlar için evde kalın.” dedi.

Sıradaki Haber :  Japonya Sağlık Bakanı Kato: "Vaka sayısı artarsa OHAL gündeme gelebilir"

FUAR ALANI HASTANEYE ÇEVRİLDİ

Öte yanlamasına, başkent Londra’daki Excel fuar alanı geçici hastaneye dönüştürülerek kullanıma açıldı.

İlk günlerde solunum cihazıyla donatılmış 500 yataklık kapasite sağlayacak olan hastanede ileriki günlerde toplamda 4 bin yatak olacak.

Son Dakika: İngiltere'de koronavirüsten ölenlerin sayısı 4 bin 313'e yükseldi

Ülkesinde her gün yüzlerce birey ölürken Trump’tan ilginç bir çıkış geldi: Kimse bizim kadar bu savaşa hazırlanmış yok

İtalya’da koronavirüs vakalarındaki düşüş eğilimi tasdik edildi



Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu