Dünya

Suriye’de 2 bin 816 briket ev daha tamamlandı

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı tarafından ‘‘Mazluma Çatı Ol” sloganıyla Suriye’de 24 metrekare genişliğinde 1+1 konseptinde 15 bin adet briket ev yapımı için başlatılan proje zarfında 2 bin 816 adet evin inşası bitirildi.

Proje hakkında data veren İHH Genel Başkan Yardımcısı Erhan Yemelek, ‘‘Briket evleri, Suriye’nin İdlib ve Halep illerinin kırsal bölgelerinde inşa ediyoruz. Tamamlanan toplam ev sayısı 2 bin 816’ya ulaştı. İnşası tamamlanan evlere ivedi bir şekilde aileleri yerleştiriyoruz. Şu lahza 36 farklı arazide incelemeler devam ediyor. Vakfımızın birincil etaptaki hedefi ise en kısa süre içerisinde 15 bin adet briket evi tamamlayarak savaş mağduru ailelere teslim etmek” dedi.

Briket evlerin sayısını artırıp daha artı savaş mağduru sivilin ihtiyacını yerine getirmek istediklerin belirten Yemelek, ‘‘Bu proje bağışçılarımız göre ciddi bir teveccüh fark etti. Sahada yoğun bir şekilde çalışıyoruz. Evlerin sayısını artırarak daha artı sivilin bir çatıya kavuşmasını amaçlıyoruz. Hedeflediğimiz 15 bin ev tamamlandığında yaklaşık 90 bin sivil faydalanmış olacak” ifadelerini kullandı.

Erhan Yemelek, briket evlere yerleştirilen ailelere bununla birlikte sünger yatak, kılıflı yastık, çift şahsiyet battaniye, kumaş dolap, su termosu, el feneri ışıldak ve mutfak gereçlerinden oluşan gereçlerinde verildiğini sözlerine ekledi.

Adem Karagöz

Sıradaki Haber :  Ligin başlamasına günler kala Japon sporseverlere kötü haber

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu