Gündem

Suudi Arabistan ve Cezayir’den gelen Türk vatandaşları yurda yerleştirildi

Gençlik ve Spor Bakanlığına tabi Kredili Yurtlar Kurumu yurtlarına Suudi Arabistan’dan 308, Cezayir’den ise 349 birey yerleştiriliyor. Suudi Arabistan’dan uçak ile Gaziantep’e oradan da karayoluyla Adıyaman’a gelen 308 Türk vatandaşı akşam saatlerinde Safvan bin Muattal Kız Yurduna yerleştirildi. Aynı günün gecesinde ise Cezayir’den bir uçak ile 349 kişinin tekrar Gaziantep’e, oradan da yeniden karayoluyla Adıyaman’daki benzer yurda yerleştirileceği öğrenildi.

Safvan bin Muattal Kız Yurdunda takriben 20 gün önce Karadağ’dan gelen 479, Bulgaristan’dan gelen 25 birey konuk edilmişti.

Korona virüs (Covid-19) tedbirleri dahilinde 14 gün baştan başa yurtta karantina altında tutulacak olan Türk vatandaşları için en ince ayrıntısına kadar düşünüldü. Odalara terliğinden şampuanına, Kur’an-ı Kerim’den seccadesine kadar bırakıldı.

Geniş güvenlik önlemleri aşağı yurda antre yapan Türk vatandaşlarını en iyi şekilde konuk edeceklerini belirten Gençlik ve Spor İl Müdürü Fikret Keleş, “Yurt dıştan yaşamış vatandaşlarımızın Gençlik ve Spor Bakanlığına yan Kredi Yurtlar Kurumu yurtlarında davetli edilmesi korona virüs ile uğraş sürecinin başından beri devam ediyor. Daha önce Karadağ’dan gelen 479 birey ve Bulgaristan’dan gelen 25 kişiyi davetli ettik. Onları sağ salim bir şekilde gezgin ettikten daha sonra bugün itibariyle Suudi Arabistan’dan ve Cezayir’den yaklaşık 650’ye yakın yurttaşımızı misafir edeceğiz Burada kalan vatandaşlarımızın esas ihtiyaçlarından tutun da, en ince ayrıntılarına dek, özel isteklerine kadar, onların burada 15 gün içerisinde, hiçbir şekilde sıkılmadan her türlü ihtiyaçlarına yanıt vereceğiz. Beş yıldızlı otel niteliğinde olan yurtlarımızda her türlü misafirperverliği göstereceğiz” diye konuştu.

Ahmet Arslantaş – Evren Kizir

Sıradaki Haber :  Otomobil fiyatına çoban köpeği

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu