Foto Galeri

Tarihin seyrini değiştiren 5 yer

1Saraybosna, Bosna-Hersek

Saraybosna, Bosna-Hersek

Saraybosna’da Miljacka nehri üstünde bulunan Latin Köprüsü, 1914 Haziranı’nda Avusturya-Macaristan Veliaht Prensi Franz Ferdinand’ın bir suikast sonucu hayatını kaybettiği olayın yaşandığı yer olarak biliniyor.

2Saraybosna, Bosna-Hersek

Saraybosna, Bosna-Hersek

Gavrilo Princip adlı bir Sırp gencin gerçekleştirdiği suikastten 37 gün daha sonra Birinci Dünya Savaşı başlamıştı. Savaşın sonunda Osmanlı ve Avusturya imparatorlukları yıkışmış, böylece çok yeni devlet ortaya çıkmıştı. Birinci Dünya Savaşı tarihin o zamana değin gördüğü en nefret edilen şey verici çarpışmalara tanıklık etmiş, milyonlarca insan hayatını kaybetmişti.

3Hiroşima

Hiroşima

Hiroshima, tarihte atom bombasının atıldığı iki kentten biri olarak biliniyor. Nagazaki ile birlikte Amerikalılar kadar bombalanan iki şehirden biri olan Hiroshima, yüzbinlerce insanın hayatını kaybettiği bu saldırının izlerini koruyor.

4Hiroşima

Hiroşima

Saldırının gerçekleştiği alan, günümüzde de olduğu gibi korunmakta. İkinci Dünya Savaşı’nın sona ermesine giden yolda manâlı bir trajedi olan Hiroshima saldırısı her yıl benzer yerde anılmakta.

5Wittenberg, Almanya

Wittenberg, Almanya

Almanya’nın Wittenberg kentindeki Azizler Katedrali tarihin en kayda değer kırılma anlarından birine konut sahipliği yaptı. Martin Luther, buradaki tarihi katedrale yeni doktrinlerini asıp, Protestanlığın başlangıcını bildiri etmiş oldu.

6Wittenberg, Almanya

Wittenberg, Almanya

Bu da Avrupa’da uzun yıllar devam edecek olan Reform hareketleri ve mezhep savaşlarının fitilinin ateşlendirdi. Bu savaşlarda milyonlarca insan hayatını kaybetti veya yaşadığı yeri terk etmek zorunda kaldı.

7St. Moritz, İsviçre

St. Moritz, İsviçre

İsviçre’nin bu sakin kasabası, dünyadaki tatil anlayışına yön veren olaylardan birine konut sahipliği yaptı. Kış turizminin bugünkü manada gerçekleşmesini sağlayan tesisleşme tarihte ilk önce St. Moritz’te başladı.

8St. Moritz, İsviçre

St. Moritz, İsviçre

Böylece kış tatili ve kış sporları algısı yavaşça zihinlerde yerleşmeye başadı.

9Signal Hill, Kanada

Signal Hill, Kanada

İnternet bugün hayatımız olmazsa olmazı. Hayatımızın istisnasız her alanında yer bulan interneti biraz da meşhur mucit Marconi’nin çalışmalarına borçluyuz. İtalyan bilim insanı Guglielmo Marconi tarihte birincil transatlantik haberleşmeyi Signal Hill ile Avrupa arasında gerçekleştirmişti.

10Signal Hill, Kanada

Sıradaki Haber :  Dünyanın En Güzel Kadınlarından Biri Olan Bella Hadid Karantinada Vogue İçin Evinden Poz Verdi, Ortalık Yıkıldı!

Signal Hill, Kanada

Bu Nedenle kablosuz irtibat de hayatımıza girmeye başlamıştı. Kanada’nın doğusunda bulanan Signal Hill de bu iletişimin birincil gerçekleştiği yer olarak tarihsel öneme sahip bir yer olarak anıldı.Bu Nedenle kablosuz irtibat de hayatımıza girmeye başlamıştı. Kanada’nın doğusunda bulanan Signal Hill de bu iletişimin birincil gerçekleştiği yer olarak tarihsel öneme sahip bir yer olarak anıldı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu