Gündem

Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli: ‘Aşı ile ilgili ciddi çalışmalar yapıyoruz’

‘AŞI İLE İLGİLİ CİDDİ ÇALIŞMALARIMIZ VAR’

Aşı çalışmalarıyla ilgili sağlık Bakanmlığı ile koordineli bir egzersiz içinde olduklarını söyleyen Bakan Pakdemirli: “Bizim bu konudaki amacımız gürültüsüz sedasız, sonuç odaklı sonuca doğru gidip sonucu almaktır. Pendik ve Etlik Enstitülerimiz hemen fazla önemli şekilde aşı ile ilgili çalışmaları yapıyor.” dedi.

“VİRÜS ALANINDA VETERİNER HEKİMLER DAHA TECRÜBELİ”

Virüs konusunun hayvanlarda daha fazla yaygın olduğunu gösteren Bakan Pakdemirli, veteriner hekimlerin bu alanda daha deneyimli olduğunu söyledi.

“Virüs alanında baytar hekimler, bildiğimiz sağlıkçı olan hekimlere tarafından daha tecrübeliler. Çünkü, Türkiye, Tarım ve Orman Bakanlığının teşkilatları ile sığır vebasını, kuş gribini yenmiş bir ülkedir. Virüs konusunda hayvanlarda virüs işi fazla yaygın olduğu için bizim teşkilatımız ve baytar hekimlerimiz bu konuda fazla başarılıdır.”

“VİRÜS İZOLE EDİLDİ, ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR”

Virüsün izole edildiğini açıklayan Bakan Pakdemirli açıklamalarının devamında ise şunları söyledi;

“Virüsü izole etmek, identifiye etmek, aşı üretmek, serum üretmek bu işin adımlari ise Türkiye’de virüsü ilk izole eden Ankara Üniversi veteriner doktor hocalarımızdır. Şu an izole edildi ve çalışmalar son hızıyla devam ediyor. Batılı devletlerden daha süratli bulabilirsek yalnızca ülkemize yok tüm dünyaya bir katkımız olur.”

Sıradaki Haber :  Binali Yıldırım korona virüse yakalandığını duyurdu

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu