Gündem

Taziye kurulan mahalledeki korona virüs vaka sayısı 43 oldu

Ortanca Mahallesi’nde 6 şahsın korona virüs testinin pozitif çıkması sonrası mahalle karantinaya alınmış, sıhhat takımlarının yaptığı çalışmalarda olay rakamı 15’e yükselmişti. Korona virüs temkinleri kapsamında yasak olmasına karşın Eraygen ailesi tarafından da Ortanca Mahallesi’ne taziye kurulmuştu. Eraygen ailesi üyeleri ve taziye kurulmasına izin veren muhtar Mehmet Nuri Yönten hakkında adli ve yönetimsel soruşturma başlatılmış, muhtar Yönten misyondan uzaklaştırılmıştı.

Bunun üzerine Ortanca Mahallesi’ndeki taziyeye katılanların ikamet ettiği Gövelek, Arıtoprak ve Karakoç semtlerinde de karantina uygulanmaya başlandı. Taziye sonrası bölgeye yoğunlaşan sıhhat takımları, taziyeye katılanlarla alakalı sıhhat taraması yaptı.

Sıhhat takımlarının yaptığı çalışmalarda Tekirdağ’dan gelen, Bostaniçi, Yenimahalle ve Ortanca semtlerinde ikamet eden ve taziyeyi kuran Eraygen ailesinden 23 şahısta; Arıtoprak, Bostaniçi ve Ortanca semtinde ikamet eden Eralan ailesinden 7 şahısta, İskele ve Ortanca semtlerinde ikamet eden Acar ailesinden 9 şahısta, Ortanca Mahallesi’nde ikamet eden Erçağlar ailesinden 1 şahısta, Gürpınar ilçesi Umut Mahallesi’nde ikamet eden Sönmez ailesinden 1 şahısta, Bostaniçi Mahallesi’nde ikamet eden Gökçek ailesinden 1 şahısta ve Antalya’dan gelen Erdeğer ailesinden 1 şahısta olmak üzere toplam 43 şahısta korona virüs tespit edildi. Testi pozitif çıkan hastaların rehabilitasyonu sürerken, takımlar taziyeye katılanların tespiti için çalışmalarını yoğunlaştırdı.

“Van merkezde tehlike bugünlerde her zamankinden daha fazla”

Van Valisi Mehmet Emin Öğrenmez, şehir merkezinde korona virüs olay rakamında temkinsiz ve sorumsuzca davranan bazı hemşehrilerinden dolayı bulaş tehlikesinde çoğalış olduğunu belirterek, “Selimbey, Cevdetpaşa, Yalımerez semtindeki hadiseler ile Ortanca Mahallesi’ndeki taziye sonrası ortaya çıkan hadiselerle şehir merkezinde korona viras pozitif olay rakamı çok ciddi bir çoğalış gösterdi.

Bundan dolayı şehir merkezinde tehlike şu anda çok büyük. Zira Ortanca Mahallesi’ndeki taziyeye katılanların rakamı çok fazla. Ayrıca bunların içinde kamu müessesesinde çalışanlar ve Van merkezde oturanlar da bulunuyor. Bu bireylerin çok bireyle temas kurduğunu değerlendiriyoruz. Yurttaşlarımız gerekli olmadıkça konutlarından çıkmamalı, çıkmak zorunda kalanlar da kesinlikle maske takmalı ve sosyal mesafeye dikkat etmeli. Zira Van merkezde tehlike bugünlerde her zamankinden daha fazla. Temkinleri elden vazgeçmemeliyiz” dedi.

Sıradaki Haber :  Güngören’de binanın teras duvarı yıkıldı

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu