Gündem

Tek-çift uygulaması bitti ama taksiler boş kaldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 4 Mayıs’ta yaptığı söylemelerin ardından, Covid-19 temkinleri kapsamında yaşama geçirilen taksilerdeki tek-çift plaka uygulaması kaldırıldı. Erdoğan’ın bu uygulamanın kaldırıldığını duyurmasının ardından bir müjde de Eskişehir Valiliği’nden geldi. Eskişehir Valiliği’nden yapılan söylemeye göre 5 Mayıs 00.00 itibariyle taksilerdeki tek-çift plaka uygulaması kaldırıldı.

Artık Eskişehir’deki tam taksiler sıradan çalışma kumpaslarına geri dönebilecek. Öte yandan, hijyen ve paklik temkinleri alınmaya devam edecek.

Valiliğin söylemesinin ardından Eskişehir Sürücüler Odası, bünyesindeki tüm sürücülere tek-çift uygulamasının kaldırıldığını kısa ileti ile duyurdu. Eskişehir Sürücüler Odası Başkanı Suat Er’in ismiyle sevk edilen iletide, “Sayın abonelerimiz; Eskişehir Valiliği’nin almış olduğu karar yönünde tek-çift plaka uygulaması 4 Mayıs 00.00’dan itibaren sona ermiştir. Sürücü esnafımıza duyurulur” ifadelerine yer verildi. Haberi alan taksiciler ise neşeyle kontak çevirdi.

“Uygulama kalktı ama taksiler hala boş”

Eskişehir’de İstiklal semtindeki bir taksi durağında çalışan Mesut Evcim, uygulamanın kaldırılmasının işleri açısından iyi olacağını belirtti. Korona virüs riskinin hala geçmediğini ve çok dikkatli olduklarını aktaran Evcim, “Tek-çift plaka uygulaması kaldırıldı, tam ticari plaka sahiplerine zati Sürücüler Odası’ndan da ileti geldi. Artık çalışma kumpasımız sıradana dönecek. Ancak Eskişehirlilerin vaziyetten haberi yok sanırım. Dışarısı zaman zaman kalabalık ama taksiler boş. Hakikatinde bir açıdan da böyle olması iyi. Yurttaşlarımızın ihtiyatlara dikkat ettiğini gösterir bu gidişat. Biz de taksiciler olarak taşıtlarımızın havalandırılmasına, pakliğine ve taşıtlardaki mesafe kaidesine oldukça dikkat ediyoruz. Maskesiz zati çalışmıyoruz. Taksi kullanacak olan yurttaşların içi rahat olsun” diye konuştu.

Abdullah Güçlü
 

Sıradaki Haber :  Başkan Köken, seçim vaadini yerine getirdi

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu