Gündem

Terörün kökünün kazındığı Kato Dağı eteklerine 3 milyonluk dev yatırım

Teröristlerin ikinci kandil olarak adlandırdığı Kato Dağı eteklerine huzurun gelmesiyle beraber tatil köyü inşa edilecek. Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesine 7 km uzaklıkta bulunan Kato Dağı eteklerindeki Ilıcak köyündeki Zümrüt kaplıcalarının ihalesi yapıldı. Daha Önceki kalıntı binalar devrilip yerine çağdaş tatil köyü inşa edilecek. Bir zamanlar lüks bir oteli dahi olan kaplıcayı basıp binaları yakan teröristler, güvenlik eforlarının zaferli işlemleri sayesinde bölgeden arınılınca yatırımlar sürat kazandı. 3 milyonluk dev bir yatırımla Kato Dağı eteklerindeki şifalı Zümrüt kaplıcaları turizme kazandırılıyor. Kaplıcanın ihalesinin yapılmasının ardından iş cihazları daha önceki binaları devirmeye başladı. Yerine çağdaş bir tatil köyü yapılaması tasarlan köyün mukadderatı yatırımlar sayesinde değişecek.

“Kato dağı artık terörle değil, tatil köyü olarak anılacak”

Yapılan çalışma ile alakalı bilgi veren Beytüşşebap Kaymakamı İsmail Pendik, tatil köyünün hem bölge hem de ülke ekonomisine katkı sağlayacağını söyledi. Kaymakam Pendik, “Beytüşşebap asıldan büyük bir potansiyeli olan bir ilçemiz. Turizm açısından ve öbür natürel kaynaklar açısından, Zümrüt kaplıcası da bu potansiyellerden biri. Geçmiş senelerde burada bir kuruluş yapılmış ve bu kaplıca işletiliyordu. Yurttaşlarımız da gidiyordu lakin terör belası ortaya çıktığında bölücü terör örgütü tarafından yakılıp devrildi. Yurttaşlarımız ilkel haliyle gidiyordu. Buraya bir proje yapıldı. Bizden evvelki kaymakamlar da aralıksız projelendirmiş ancak bir cinsli ekonomik nedenler suratından yapılamamıştı. Biz misyona geldiğimizde bunu nasıl yapabiliriz düşünürken şimdiki valimiz Ali Hamza Pehlivan yeni misyona başlamıştı, ona talep ettik. Belediye Başkanımız habip Aşan yeni seçilmişti. Onunla da fikir birliği yaptık. Sonuçta Dicle Kalkınma Ajansının takviyeyi üzerine 1 buçuk milyon şehir özel yönetinin yardım vaadi ve 1 buçuk milyonda Beytüşşebap belediye yardım vaadi nü alarak projeyi uygulanabilir hale getirdik. Şu an ki projenin yeni hali tatil köyü olarak dizayn edildi. Projeyi Belediye Başkanımız Habip Aşan kendi bütçesiyle yaptı. Çok yakın zamanda ihalesi yapıldı, en kısa zamanda hizmete açılacak. Kato Dağı etekleri artık terörle anılan bir yer değil de tatil köyü olarak anılacaktır, şimdiden hayırlı olsun” dedi.

Sıradaki Haber :  Türk Hava Yolları’ndan normalleşme için yeni uçuş planlaması

Ilıcak köyü muhtarı Şehmus Ağabey ise senelerdir kaplıcanın yapılmasının hayalini kurduklarını söyledi. Ağabey, “Çok şükür proje onaylandı. Şimdi köyümüzde tatil köyü yapılacak zümrüt kaplıcaları çağdaş bir yer haline gelecek. İmha işleri başladı, en kısa zamanda açılışı olacaktır. Katkısı olan valimize, kaymakamımıza, belediye başkanımıza çok teşekkür ederim” dedi.

Serdar Gükçe – Hazım Gökçe
 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu