Gündem

Tire’de çekirgeler mahsullere zarar verdi

Havaların ısınmasıyla beraber Tire ilçesi Akarca Ovası’nda ortaya çıkan çekirgeler, yurttaşları huzursuz etti. Biber, domates, kavun gibi şuan toprakta olan bazı mahsullere hasar veren çekirgeler, bölge çiftçisi endişelendirdi. Barış Gül adlı çiftçi, çekirgelerin havaların ısınmasıyla beraber ortaya çıktığını, yüksek tepelere yuvalanıp ovaya inerek mahsulleri talan ettiğini söyledi.

Bölgede çiftçilik yapan yurttaşlar, çekirgeler için acil temkin alınmasını beklerlerken, hafifleten haber Tire Ziraat Odası Başkanı Halil İbişoğlu’ndan geldi. Çekirgelerden haberdar olduklarını belirten Tire Ziraat Odası Başkanı Halil İbişoğlu, ihtiyatların hafta başından itibaren alınacağını söyledi.

Tire İlçe Tarım Müdürlüğünün pazartesi günü özel ilaç temin edeceğini, en geç salı günü bölgede ilaçlama çalışmalarının yapılacağını belirten İbişoğlu, “Salı gününden itibaren İlçe Tarım Müdürlüğü ile beraber çalışma başlatacağız. İlaçlama yapılan bölgeler koruma altına alınacak. İlaç tesirini yitirene kadar bu alanlara koyun, keçi gibi hayvanların girmesi yasaklanacak. Beklentimiz kısa vakitte ovamızı çekirgelerden temizletmek” dedi.

Yakup Fatih Şaşmaz
 

Sıradaki Haber :  4 boynuzlu koç görenleri şaşkına çeviriyor

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu