Dünya

Tokyo valisinden Japonya hükümetine ikinci dalga uyarısı

Yeni tip korona virüs Covid-19 salgını sebebiyle bülten edilen inanılmaz halin OHAL başşehir Tokyo’da devam ettiği Japonya’da Tokyo Valisi Yuriko Koike, aynı zamanda korona virüs ile gayretten mesul bakan olan Japonya Ekonomi Bakanı Yasutoshi Nishimura ile toplandı. Hükümetin Tokyo hakkındaki OHAL kararının pazartesi değerlendirileceğine dair söylemesinin ardından hakikatleşen görüşmede Koike’nin, merkezi hükümete muhtemel ikinci dalga ihtarı yaptığı bilindi. Yeni bir Covid-19 dalgası olasılığına karşı salgından en çok etkilenen bölge olan Tokyo’daki sıhhat sisteminin kuvvetlendirilmesi mevzusunda hükümetten yardım isteyen Koike, PCR Polimeraz zincir tepkini test kapasitesinin de artırılması arzında bulundu. Vali Koike, salgından etkilenen ticari firma sahiplerine kira dayanağı gibi ekonomik ihtiyatların da artırılması çağrısı yaptı.

Hükümetin hadise rakamındaki düşüşe göre Tokyo’daki OHAL’i pazartesi sonlandırma olasılığına atıfta bulunan Vali Koike, tasarıdan mutluluk dinlediğini söyledi. Buna karşın muhtemel tehlikelere dikkat sürükleyen Vali Koike, OHAL kaldırılsa bile bazı ihtiyatların sürmesinin yeni dalgaları önlemek için zorunlu olduğunu da vurgu yaptı.

Gözler pazartesi gününde

Japonya’da hükümet Covid-19 pandemisi sebebiyle bazı eyaletlerde süren OHAL uygulamasını Osaka, Kyoto ve Hyogo’da sona erdirme kararı almış, basmakalıp koşullarda 31 Mayıs’ta yürürlükten kalkması beklenen karar kapsamındaki ihtiyatların bundan böyle sadece Tokyo, Saitama, Chiba, Kanagawa ve Hokkaido’da uygulanacağı söylenmişti. Son olarak yeni tarih sinyali veren Japonya Başbakanı Shinzo Abe ise OHAL kapsamında kalan son eyaletler hakkındaki kararın pazartesi verilebileceğini duyurmuştu.

En fazla hadise Tokyo’da

Japonya’da şu ana kadar 712’si karantina gemisi Diamond Princess’in yolcu ve tayfasından olmak üzere 17 bin 230 şahıs Covid-19’a tutulmuş, Tokyo ise 5 bin 133 olayla en kritik bölge olarak öne çıkmıştı. Ülkede, 13’ü karantina gemisinden olmak üzere toplam 812 can kaybı bildirilmişti.

Sıradaki Haber :  İran’da bu hafta Cuma namazı kılınacak

Burak Ersoy
 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu