Dünya

Trump: ‘Biz Venezuela’da bir şey yaparsak bu şekilde olmaz, biraz farklı olur’

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, 3 Mayıs tarihinde yaşanan ülkeye sızma ve suikast teşebbüsü ile alakalı Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump’ı yargılamasının ardından Trump, katıldığı bir televizyon programında yargılamalara cevap verdi.

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı, Venezuela’ya sızıp Devlet Başkanı Maduro’ya suikast teşebbüsü zafersizliğe uğrayan Amerika Birleşik Devletlerili paralı askerlerinin artta kendi idaresinin olduğuna dair yargılamaları yalanladı. Trump, Maduro’nun sosyalist idaresini yıkma hedefini saklamayarak, ancak bu çapta bir harekâta bu kadar minik bir grupla kalkışmayacağını vurguladı.

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı, “Bu mevzuda hiçbir şey öğrenmiyorum. Bence Amerika Birleşik Devletleri hükümetinin bununla hiçbir alakası yok ve neler olup bittiğini bilmem gerekiyor. Biz Venezuela’da bir şey yaparsak bu biçimde olmaz. Azıcık değişik olur. Ona işgal derler” dedi.

Trump, Silvercorp adlı bir Amerika Birleşik Devletlerili özel güvenlik firmasının paralı askerlerinin başını sürüklediği Venezuela’ya denizden sızma teşebbüsü hakkında “Venezuelalılar ve öteki ülkelerden insanlardan oluşan eşkıya bir grup tarafından tertip edilmiş, iyi bir hücum değil” ifadelerini kullandı.

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı, son olarak “Plajdaki görüntüleri gördüm. General George Washington, tarafından komuta edilmediği keskindi” dedi.

Hasan Çelik

Sıradaki Haber :  Azerbaycan’da Covid-19 vaka sayısı 33 bini geçti

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu