Dünya

Trump, İran’a karşı savaş yetkilerini kısıtlayan tasarıyı “utanç verici” diyerek veto etti

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump yaptığı söylemede, İran’a müteveccih tasarıyı Demokratların tercihleri kazanma taktiği olduğu bahanesiyle veto ettiğini duyurdu. Trump, “Bu tasarı, Demokratların Cumhuriyetçileri ufalayarak 3 Kasım’daki tercihleri kazanma taktiklerinin bir parçası olarak sunulmuş çok utanç verici bir tasarı” ifadelerini kullandı.

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Trump tasarının bazı hakikatlerin ve yasaların yanlış anlaşılmasına sabrettiğini belirterek, “Bu tasarının aksine İran’a karşı hiçbir efor kullanımında bulunulmamıştır. 4 ay evvel, Kasım Süleymani’nin Irak’ta bulunduğu sırada öldürülmesine ait yerinde çok doğru bir karar verdim. İran da buna Irak’taki üslerimize roketle saldırarak karşılık verdi” dedi.

Trump İranlı General Kasım Süleymani’ye müteveccih işlemin “tamamen yasal” olduğunu vurgulayarak, “Bu tasarı Amerika Birleşik Devletleri başkanının ülkesini, bağlaşıklarını ve ortaklarını koruma yeteneğine büyük miktarda hasar verir. Kurultay, bu tasarıyı hiç kabul etmemeliydi” ifadelerini kullandı.

Öte yandan 13 Şubat’ta Amerika Birleşik Devletleri Senatosunda, 12 Mart’ta da Temsilciler Meclisinde kabul edilen İran tasarısı, kanunlaşması için Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump’a sevk edilmişti.

Hasan Çelik

Sıradaki Haber :  ABD’de protestolar hız kesmeden sürüyor

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu