Dünya

Trump: ‘Kuzey Kore liderinin sağlığı konusunda bilgim var ama açıklayamam’

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump, Beyaz Saray’da gazetecilere yaptığı söylemede, Kuzey Kore lideri Kim Jong-un’un sıhhati hakkında bilgiye sahip olduğunu ancak bunu şimdi söyleyemeyeceğini duyurdu. Trump yaptığı söylemede, “Bu mevzuda bir fikrim var ama size şu an söyleyemem. Onun iyi olmasını diliyorum. Kim Jong-un Cumartesi günü bir söyleme yapmadı, belirli ki yapamadı. Çok da uzak olmayan bir gelecekte, Kim’den iyi bir haber alabiliriz” ifadelerini kullandı.

Trump, Kuzey Kore lideri ile çok yakın bir ilişki içerisinde olduğunu belirterek, “Amerika Birleşik Devletleri Başkanı olmasaydım, şu anda Kuzey Kore ile savaşta olurduk” ifadelerini kullandı.

Kuzey Kore lideri Kim Jong-un’un, Kuzey Kore’nin kurucu lideri Kim Şehir-sung’un doğum günü olan 15 Nisan kutlamalarında görülmemesinin ardından sıhhat vaziyetinin iyi olmadığına ait iddialar ortaya atılmıştı. Güney Kore Devlet Başkanı Moon Jae-in’in üst seviye dış siyaset danışmanı Moon Chung-in dün yaptığı söylemede can verdiği iddia edilen Kuzey Kore liderinin yaşamda olduğuna söylemişti.

Hasan Çelik

Sıradaki Haber :  ABD’de karantina karşıtları sokağa indi

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu