Dünya

Trump, Müslümanların Ramazan ayını tebrik etti

Korona virüs salgını ile şiddet günler geçiren ABD’de, İslam aleminin kutsal ayı Ramazan için ABD Başkanı Donald Trump, tarafından yazılmış yorumlama yayınlandı. Trump, “ABD’de ve dünyadaki tüm Müslümanlar için bu kutlu ayın kutsal olması dileklerimizi iletiyorum” ifadelerini kullandı.

ABD Başkanı, Ramazan’ın tüm dünyadaki milyonlarca Müslüman için oruç tutarak, Kur’an okuyarak, ihtiyaç sahiplerine yardım ederek ve iyilik yaparak, manevi yolculuklarının amacı konusunda bir tazelenme ve inançlarında güçlenmeleri için fırsat olduğunu belirterek, “Bu eylemler, İslam inancının öne çıkardığı uzlaştırma, edep, diğerlerine aleyhinde sevgi ve saygı gibi evrensel değerlerle yakından ilişkilidir. Son aylarda, zorlama zamanlarda dua etmenin gücünü bir defa daha gördük” dedi.

Trump, ‘’Hem ABD’deki keza de bütün dünyadaki Müslümanlara bereketli ve huzurlu bir Ramazan diliyorum. Kutsal Ramazan ayının başladığı bugünde, bu kutsal zamana inananlara rahatlamaları ve inançlarını yenilemeleri için dua ediyorum. Ramazan kutsal olsun” dedi.

Hasan Çelik

Sıradaki Haber :  İran Dışişleri Sözcüsü Musevi, 'İran’daki yangınların siber saldırı ile alakası yok'

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu