Dünya

Trump, tartışmalara neden olan hidroksiklorokin ilacını kullanmayı bırakacağını açıkladı

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump, Beyaz Saray’da gazetecilere yaptığı söylemede, ülkede müzakerelere neden olan hidroksiklorokin sıtma ilacını kullanmayı 1-2 gün içerisinde vazgeçeceğini duyurdu. Trump’ın hidroksiklorokini yeni tip korona virüse Covid-19 karşı tedbir emelli olarak kullandığını söylemesi kavgaları da birliktesi getirdi.

Hekimler uyardı

Ülkede muhtelif hekim dernekleri tarafından yapılan söylemelerde Başkan Trump’ın kullandığı hidroksiklorokin sıtma ilacının kalp ve bedende başka meselelere neden olabileceği istikametinde ihtarlarda bulunuldu.

Öte yandan, geçtiğimiz gün Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Trump, “Ben de hidroksiklorokin alıyorum. Evet şu anda alıyorum, birkaç hafta evvel almaya başladım ve o zamandan beri alıyorum. Zira bu iyi bir şey ve hakkında iyi şeyler duydum. Her gün bir hap alıyorum” diyerek hidroksiklorokin ilacı kullanmaya başladığını duyurmuştu.
Beyaz Saray Hekimi Sean P. Conley de Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump’ın takviyecilerinden birinde korona virüs tespit edilmesinin ardından tedbir emelli hidroksiklorokin isimli sıtma ilacını kullanmaya başladığını doğrulamıştı. Hekim Conley, “Trump ile hidroksiklorokin ilacının verimleri ve hasarlarına müteveccih yaptığımız muhtelif görüşmelerin ardından bu ilacı kullanmanın mümkün bereketlerinin daha fazla olacağını gördük” diye konuşmuştu.

Hasan Çelik

Sıradaki Haber :  ABD'de korona virüsten ölenlerin sayısı 100 bini aştı

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu