Dünya

Trump’tan aşı açıklaması: ‘Yıl sonuna kadar bulunabilir’

Dünyada yeni koronavirüs pandemisinin merkezi haline gelen Amerika Birleşik Devletlerinde virüse karşı süratli ve acil bir çözüm aranıyor. Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump, Pensilvanya’da bir tıbbi donanım dağıtım merkezini ziyaret etmek için Beyaz Saray’dan dağılmaya hazırlanırken gazetecilere yaptığı söylemede, “Sene sonuna kadar aşıya sahip olacağımızı düşünüyorum” dedi. Orduyu sürece takviyeci olması için seferber ettiğini belirten Trump aşının dağıtımına ait ise “Neredeyse aynı anda asıllaşacak” ifadelerini kullandı.

Trump, geçtiğimiz ay aşı gelişimini süratlendirmeyi ve sene sonuna kadar çoğu Amerikalı için yeterli dozun var olmasını sağlamayı hedefleyen bir proje olan Warp Speed Operasyonu’ndan mesul olduğunu da söyledi.

WHO’ya önümüzdeki hafta ilan yapacağız

Dünya Sağlık Teşkilatı ile süren Covid-19 savaşına ait ise Trump, “Dünya Sağlık Teşkilatı hakkında kısa bir vakit içinde, yakında, muhtemelen önümüzdeki hafta bir ilan yapacağız” dedi.
14 Nisan’da WHO’yu salgınla çabada galibiyetsiz olmakla ve Çin’e yakın durmakla yargılayan Trump, WHO’ya sağlanan finansal takviyeyi askıya aldıklarına söylemişti.

Sıradaki Haber :  ABD’de iş yerinde silahlı saldırı: 1 ölü, 4 yaralı

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu