Gündem

Tüm Türkiye’deki yaşıtları sokağa çıkarken o çıkamıyor! Sokağa çıkmamak için öyle bir nedeni var ki…

Ünye’nin Gölevi Semti Güvenevler Caddesi’nde oturan 4 yaşındaki Hafsa Meryem Karabulut geçen 13 Mayıs günü 14 yaş altı çocukların caddeye çıkma kısıtlaması kaldırılmasının ardından ablası Şeymanur Karabulut ile akümülatörlü otomobiliyle dolaşmak istedi. Kuş yuvasını ablasıyla fark eden ufak Hafsa geçen hafta ve bu gün Türkiye’de küçükleri dışarı çıkarken o yuva bozulmasın diye caddeye çıkamıyor.

“Kızım yasak kalktığı günlerde ve yaz süresince otomobilini kullanmayacak”

Kızının akümülatörlü otomobilinde olan güvercin yumurtası suratından cadde sınırlaması kaldırılsa da dışarı çıkamayacağını söyleyen baba Turgay Karabulut, ”Kızlarımdan en küçüğü olan Hafsa Meryem Karabulut akümülatörlü otomobilin yanına dolaşmak için otomobilin yanına geldiklerine güvercinlerin otomobiline yumurta yaparak yuvalandığını görmüş. Hal böyle olunca bana haber verdiler ne yapacağız diye. Yumurta yapmış bir kuşun yuvasını bozmak bizim içinde uygun olmadı. Yuvayı bozmayalım istedik ve olduğu gibi vazgeçtik. Kızım da razı geldi ve bu yaz süresince ve cadde sınırlaması kalktığı günlerde otomobilini kullanmayacak. Komşularımızın kuşun otomobile yuva yaptığını görünce onlarda afallamışlıkla karşıladı. Natürel, onlar da bizden tepki beklediler otomobilin içerisinden yumurtayı alacak mıyız diye. Almadığımız için komşularımızın bu hareket çok güzellerine gitti” dedi.

“Karantina zamanınca otomobile değmeyecek”

Kardeşinin 14 yaş altı cadde hudutlandırılması kaldırıldığı günlerde otomobili olmadan dışarı çıkamayacağını söyleyen 16 yaşındaki abla Şeymanur Karabulut ise, ”Geçtiğimiz 13 Mayıs günü 14 yaş altı grup çocuklara izin verildiği için Hafsa’yı da dışarı çıkarmak istedik. Akümülatörlü otomobiline bakmaya çıktım çok kirlenmiş mi diye. Sonrasında kuş yuvasını fark ettim. Vaziyeti ilk anneme haber verdim. Ardından ise Hafsa’ya söyledim. Hafsa Meryem zati hayvanları çok hoşlanıyor. Köyde kendisine ait kuş yuvası var ve hep birlikte ona bakıyoruz. Biz ona otomobilinde bir kuş yuvasının ve yumurtasının olduğunu söyleyince çok coştu. Bizde ona ne yapması gerektiğini kavrattık. Zati oda kavrayışla karşıladı. Karantina süresi içerisinde zati yuva bozulmasın diye bizde otomobile değmeden o biçimde vazgeçtik. Hafsa’da o günden sonrada konuttan çıkmıyor” diye konuştu.

Sıradaki Haber :  İstanbul’da sokağa çıkma yasağı öncesi tedbirler artırıldı

Hamza Alp
 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu