Gündem

Türk Hava Yolları’ndan normalleşme için yeni uçuş planlaması

Sancak taşıyıcı havayolu firmayı Türk Hava Yolları, korona virüs önlemleri kapsamında iç hat uçuşlarını 20 Mayıs dış hat uçuşlarını ise 28’a Mayıs’a kadar durdurduğuna söylemişti. Türk Hava Yollarının Haziran, Temmuz ve Ağustos aylarını içeren uçuş tasarılama krokiyi ise hazırlandı. Edinilen bilgiye göre, İç hat uçuşlarına Haziran’da başlamayı kasteden Türk Hava Yolları, dış hat seferlerini ise kademeli olarak hakikatleştirecek.

Haziran’da 19 ülkeye 75 frekans uçuş

Üç aylık yaz yarıyılını içeren periyotta tertip edilen uçuş tasarılamasına göre, Haziran ayında 19 ülkeye 22 noktada haftalık 75 frekans uçuş hakikatleştirilecek. Türk Hava Yolları yurt dışında Kanada’da Toronto, Kazakistan’da Almatı, Afganistan’da Kabil, Japonya’da Tokyo, Çin’de Şanghay, Güney Kore’de Seul, Singapur, Danimarka’da Kopenhag, İsveç’te Stockholm, Norveç’te Oslo, Almanya’da Frankfurt, Berlin, Düsseldorf ve Münih, Avusturya’da Viyana, Hollanda’da Amsterdam, Belçika’da Brüksel, Beyaz Rusya’da Minsk, Gürcistan’da Tiflis, Lübnan’da Beyrut, Kuveyt ve İsrail’de Tel-Aviv seferlerini icra edecek.

Hedef Temmuz ve Ağustos aylarında uçuş rakamını artırmak

Yeniden Türk Hava Yolları Haziran ayında yurt içinde tüm alanlara uçulmaya devam edilmesi ve ilk etapta tasarılı seferlerin yüzde 60 oranında icra edilmesi tasarlanıyor. Temmuz ve Ağustos aylarında ise uçuşların çoğaldırılması amaçlanıyor. Türk Hava Yolları, Temmuz’da 74 ülke ve 103 noktada haftalık 572 frekans, Ağustos’ta ise 98 ülke 160 noktada 937 frekans uçuş hakikatleştirmeyi amaçlıyor.

Ferhat Yasak
 

Sıradaki Haber :  Bakan Kurum'dan Bursa'daki sel felaketine ilişkin açıklama

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu