Gündem

Türk vatandaşı olmanın ayrıcalığı

Yeni tip koronavirüs Covid-19 pandemisi nedeniyle galibiyetli tahliye harekâtlarına imza atan Türkiye, bugüne kadar 110 ülkeden 65 binden fazla yurttaşını yurda getirdi. Bu süreçte yurt dışında bulunan yurttaşlarını yalnız vazgeçmeyen Türkiye, başı sıkışan yabancı ülke yurttaşlarının da takviyesine koştu. Destekler ve tahliyeler sırasında tuhaf hadiseler de yaşandı. İşte onlardan kimileri:
İrlanda’nın başşehri Dublin’deki bir Türk yurttaşı Covid-19 testi pozitif çıkınca sağlık kurumuna kaldırıldı. Türk Dışişleri Bakanlığı yetkililerinin hastanın sıhhat vaziyeti hakkında rehabilitasyon gördüğü 37 gün süresince her gün telefonla bilgi alması üzerine İrlandalı hekimler, bu şahsın Türkiye’de çok tanınmış birisi olup olmadığını sordu.

UMMANDA İLAÇ İNDİRDİK
Atlas Okyanusu’nda avlanan Türk balıkçının kumpaslı olarak kullandığı ilacı bitince takviye arzında bulundu. Türkiye’de tıp eğitimi alan Moritanyalı bir hekim aracılığıyla temin edilen ilaç, sekiz saatlik bir yolculuğun ardından balıkçıya eriştirildi.

KARANTİNADA DOĞUM GÜNÜ
Emeklilik yarıyılını Türkiye’de geçiren ve altı yıldır Fethiye’de yaşayan Hollandalı çift, Mart ayında oğullarının doğum günü için Hollanda’ya gitti, ancak uçuşlar durdurulunca geri dönemedi. Kalp hastası olan ve bu ülkede sıhhat teminatı bulunmayan çift, Dışişleri Bakanlığı tarafından Fethiye’ye getirilerek rehabilitasyon altına alındı. Hollandalı çifte karantina için kaldıkları yurtta vazifeliler tarafından doğum günü sürprizi dahi yapıldı.

MAKBUZUNU SÜRÜKLETMEDİK
Fransa’da yaşayan gurbetçi Zekeriye Kılıç, kalp krizi geçirince yoğun bakıma alındı. Fransızlar hekimler Kılıç’ın makbuzunu sürükleyip rehabilitasyon sonlandırmak isteyince ailesi, Türkiye’den takviye arzında bulundu. Sıhhat Bakanlığının yolladığı ambulans uçakla Türkiye’ye getirilen Kılıç,  rehabilitasyonunu ardından gözlerini tekerrür açtı. İsveç’in Malmö şehrinde de eş hadise yaşandı. Gurbetçi Emrullah Gülüşken, Covid-19 testi pozitif çıkmasına karşın rehabilitasyon edilmeyerek evine sevk edildi. Kızlarının takviye istemesi üzerine Gülüşken çocuklarıyla beraber ambulans uçakla yurda getirildi. İsveç’in vefata terk ettiği Gülüşken, 15 günlük rehabilitasyonun ardından taburcu edildi. Henüz iki günlük konutluyken Berlin’e giden gurbetçi ise mail atıp “Mahsur kaldım” dedi. Takviye arzına anında yanıt verilip uçağa yetiştirildi.
Türkiye Gazetesi

Sıradaki Haber :  Eşinden habersiz biriktirdiği 3 bin şişe kolonyaya gözü gibi bakıyor

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu