Dünya

Türkiye, Fransız senatörün Covid-19 yardım talebini geri çevirmedi

Türkiye, yeni tip korona virüs Covid-19 salgınıyla gayret eden ülkelere tıbbı desteklerine devam ediyor. Fransız Senatör Nathalie Goulet’in Türkiye’den tıbbi takviye arzında bulunması üzerine mevzubahisi arza cevap veren Türkiye, Fransa’ya korona virüsle gayret kapsamında tıbbı malzeme gönderdi. Fransız Senatör Goulet, Fransa’ya sevk edilen tıbbi malzemeleri Türkiye’nin Paris Büyükelçiliği’nde Büyükelçi İsmail Hakkı Musa’dan teslim aldı.

Fransa’ya sevk edilen 20 bin maske ve 500 gözetici önlüğün Orne ve etrafındaki sağlık kurumular ile bölgedeki güvenliği sağlayan polis ve jandarmalara dağıtılacağı ifade edildi.

Türkiye’nin duyarlı tutumunu unutmayacağını ifade eden Orne bölgesi Senatörü Nathalie Goulet, “Bu destekleri başta bölgemdeki sıhhat çalışanları olmak üzere polis ve jandarmalara dağıtacağım. Kendilerine de bunların Türkiye Cumhuriyeti’nin bağışı olduğunu söyleyeceğim. Bu dayanaklardan dolayı Ankara’ya ve Sayın Büyükelçiye teşekkür ediyorum” dedi.

Türkiye’den sevk edilen destekleri Paris Büyükelçiliğinde Fransız Senatöre teslim eden Büyükelçi İsmail Hakkı Musa Senatör Nathalie Goulet için, “Büyükelçiliğimizle ilişkileri çok iyidir. Türkiye’yi iyi tanıyan Fransız politikacılardan. Korona virüs salgınının başlamasından itibaren aramızdaki yakın ilişkilere de istinaden bizden takviye arzı oldu. Özellikle tercih bölgesinde insanların güç gidişatta olduğunu, gerek sağlık kurumuların gerekse kamu kumpasını sağlamakla misyonlu müesseselerin üyelerinin bir hayli güç gidişatta olmasıyla bizden maske vb. sıhhat malzemesi vermemizden büyük mutluluk dinleyeceklerini belirtmişti” dedi.

Büyükelçi Musa, “Biz de bu arzı ilettik Sayın Bakanlığımıza. Biliyorsunuz Türkiye bu yarıyılda bir hayli ülkeye hatırı sayılır ölçüde sıhhat malzemesi takviyeyi yaptı” ifadelerini kullanarak Fransız Senatör Goulet’in talebinin de uygun görüldüğünü belirtti.

Büyükelçi Musa ayrıca, Fransa’nın Colmar, Mulhouse, Nancy ve Strazburg bölgeleri için arz edilen sıhhat dayanaklarının da aynı biçimde yarın teslim edeceğini belirtti.

Büyükelçi Musa Türkiye’nin Fransa dışında bir hayli ülkeye maske ve eşi takviyelerde bulunduğu gibi Fransa’da yaşayan Türk halkının da öteki cemiyetlerden kendini ayrıştırıp ikinci vatanları olarak kabul ettikleri Fransa’da takviye kampanyaları başlattıklarını belirtti. Türk yurttaşlarının Paris’teki konfeksiyon atölyelerini maske ve önlük dikim işi için dönüştürdüklerini belirten Büyükelçi Musa, Türk yurttaşlarının belediyeler ve muhtelif kuruluşlarla temasa geçerek ürettikleri maske ve sağlık kurumu önlüklerini affettiklerini dile getirdi.

Sıradaki Haber :  MEB okulların açılacağı tarihi açıkladı

Tansu Sarıtaylı

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu