Gündem

Türkiye gündemine oturmuştu: O dereyle ilgili flaş başvuru

Lüleburgaz Emek ve Demokrasi Platformu, İhlas Haber Ajansı’nın “Doğa kendine geldi, Lüleburgaz Deresi arınıldı” başlıklı haberinin ardından harekete geçti. Platforma bağlı dernek, politik parti ve sendikalar, akarsunun lekelenmesinde baş oyuncu olan fabrikaların incelenip gereken cezaların kesilmesi için Lüleburgaz Belediyesi Paklik ve Çere Müdürlüğü’ne arzuhalli müracaatta bulundu.

Su tahlili yapılsın arzı

Geçtiğimiz gün belediyeye müracaat eten Lüleburgaz Emek ve Demokrasi Platformu, mevzubahisi ırmaktan misal alınarak akredite bir laboratuvarda inceleme ettirilmesi güzergahında arzda bulundu. Bu sayede akarsunun pakliğine resmiyet kazandırılacağı belirtilirken, nehri lekeleyen fabrikaların da tespit edilmesi istendi.

“Lekeliliğin ebadı incelensin”

Platform abonelerinden alınan bilgiye göre, hangi fabrikaların faaliyetlerinin durdurulduğu, hangilerinin çalışmakta olduğunun tanımlanarak, ırmaktaki lekeliliğin cinsi ve ebadı hakkında sıhhat heyetlerince rapor hazırlanarak zorunlu ihtiyatların alınması arz edildi. İşte Lüleburgaz Emek ve Demokrasi Platfomu’nun müracaat arzuhalinin tamamı şöyle: “01.05.2020 tarihinde mahallî ve milli medyada gündeme gelen ‘Lüleburgaz Deresi’nin pak akması’ haberine istinaden, sudan misal alınarak akredite bir laboratuvarda inceleme ettirilerek resmiyet kazandırılması ve hangi fabrikaların faaliyetlerinin durdurulduğu, hangilerinin çalışmakta olduğunun tanımlanarak, lekeliliğin cinsi ve ebadı hakkında sıhhat heyetlerince rapor hazırlanması ve zorunlu ihtiyatların alınması tüzüğün 56. Maddesi kapsamında ehemmiyet talep etmektedir. Gereğinin yapılmasını arz ederiz.”

Tansu Edip Gökbudak
 

Sıradaki Haber :  Bayraktar TB2 İHA, yangınlara karşı ormanlık alanları gözetleyecek

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu